Annons

Brons till Sara Lennman på Europacupen: "Så roligt!"

Sara Lennman ETC Sara Lennman på prispallen.

FOTO: ALFONS HAALS

Första utomhustävlingen för de svenska kastarna för 2023, Europacupen, är i full gång. Och redan första dagen fick vi en pallplats genom Sara Lennman.

Annons

Första dagen av Europacupen i kast har genomförts och Sverige fick den första pallplatsen när Sara Lennman stötte sig upp till en bronsplats i kultävlingen.

Den nyblivna svenska mästarinnan i kula hade en mycket jämn serie med tre godkända stötar som mätte 17.93, 17.83 och 17.95.

– Så roligt att få hem en medalj! Det var en bra tävling, men jag fick inga superträffar idag. Så med tanke på det så är jag glad att det blev så pass bra som det blev. 17.95 är min näst bästa tävling, det kan jag inte vara missnöjd över, säger en glad Sara Lennman efter tävlingen.

Resultatet är Saras längsta stöt utomhus och tre centimeter längre än hennes guldstöt på inomhus-SM som mätte 17.92.

Damernas kula vanns av hemmastötaren Jessica Inchude från Portugal med en stöt på 18.14.

Annons

I damernas kula fick även vi se Emilia Malmehed som stötte 14.41 och hamnade på en artondeplats. Och i klassen damer U23 stötte Victoria Wickman 13.31 och landande på en elfteplats.

Våra manliga släggkastare, Ragnar Carlsson och Alfons Haals, kom på sextonde respektive tjugonionde plats. Ragnar Carlsson fick till tre giltiga kast varav det längsta kom redan i första omgången och mätte 69.55. Vann gjorde ungraren Bence Halász på 74.65.

Alfons Haals slägga kom iväg 64.25 i första omgången och längre än så blev det inte för Alfons. I stället följde han upp med fyra ogiltiga kast och ett giltigt som mätte 64.23. 

Hugo Sörby kastade i klassen U23 och fick iväg släggan 63.36, vilket räckte till en tolfteplats. Segrade gjorde Mykhaylo Kokhan från Ukraina med sitt kast på 74.43.

***

Annons

Om du vill följa tävlingarna kan du göra det på European Athletics YouTube-kanal. Tävlingarna börjar klockan 11.15 på söndagen.

Här hittar du helgens schema, tänk på att tiderna som anges är portugisisk tid, en timme efter svensk tid.

Resultat och mer information hittar du på tävlingens hemsida.

 

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter