Annons

Annons

Caisa-Marie Lindfors över 60 meter för tredje gången

Caisa Marie Lindfors23 (2) Caisa-Marie Lindfors har hittat en ny nivå.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Det var tre kvinnliga teknikgrenar som kickade igång Folksam Grand Prix i Malmö under lördagseftermiddagen – stavhopp, längdhopp och diskus. Och diskuskastaren Caisa-Marie Lindfors visade på god VM-form.

Diskusen bjöd på tre extra intressanta svenska namn, Caisa-Marie Lindfors, Vanessa Kamga och Emma Ljungberg, som utgör tre av de fyra toppnamnen på Sverigestatistiken för i år. Bara Emma Sralla saknades för att göra kvartetten komplett.

Den svenska som inledde bäst var Sverige-ettan och VM-klara Caisa-Marie Lindfors som kom över 59 meter i tredje omgången med 59.13. Och i den sista omgången fick hon till en rejäl fullträff och kastade 60.11, över 60 meter för tredje gången i karriären. Det räckte till en fin andraplats bakom tyskan Shanice Craft som vann på 60.93.

– Det var jättekul och publiken var med, sa Caisa-Marie som också sa att hon hoppas att kast över 60 meter blir vardagsmat från och med nu.

Jenny Lestander tog hem längdhoppet

I längdhoppet var det Jenny Lestander som visade vassast form när hon slog till med 6.25 i sista omgången, vilket också blev segerresultatet. Hon ledde under hela tävlingen, men det längsta hoppet kom i sista försöket. Därmed besegrade hon bland andra SM-fyran och Västeråshopparen Malin Otterling Marmbrandt, som hade lite svårt att hitta rätt på plankan idag och stannade på en tredjeplats med 5.95. Tvåa kom Ingeborg Grünewald från Österrike på 6.04.

Det blev en uppgörelse mellan Jönsson och Jönsson i kvinnliga stavhoppet. Gabriella Jönsson från IFK Helsingborg och Annika Jönsson från Spårvägens FK hoppade om segern på 3.96. Ingen av dem klarade dock och det blev Gabriella som vann på 3.86.

***

Mer information om tävlingen, inklusive resultatlistor, hittar du här.

 

Relaterade nyheter

Julia Wennersten (3)
Folksam Grand Prix till Borås i augusti

Nu står det klart var sommarens avslutande Folksam Grand Prix-tävling arrangeras. Efter Sollentuna den 16 juni och Karlstad 4 juli avslutas serien i Borås den 21 augusti. "Det känns fantastiskt kul att allting är klart och spännande med en ny Folksam…

LÄS MER
Julia Henriksson 2049
Julia Henriksson trea genom tiderna på 60 meter

Två blågula prestationer stod ut lite extra på Folksam GP Stockholm Indoor. Redan i försöksheaten på 60 meter slog Julia Henriksson till med 7.24 som tar upp henne som delat trea genom tiderna. Galan avslutades sedan med ett häftigt 1500-meterslopp d…

LÄS MER