Annons

Caisa-Marie Lindfors persade och prickade 62 meter

Caisa Marie.Lindfors22 Caisa-Marie Lindfors (arkivbild)

FOTO: DECA TEXT&BILD

Det blev nytt personligt rekord för diskuskastaren Caisa-Marie Lindfors som sprängde 62-metersgränsen med ett mäktigt kast i Ramona, Oklahoma.

Annons

De svenska diskusdamerna har inlett utomhussäsongen 2024 riktigt bra. Förra veckan var det Hässelbys Vanessa Kamga som raderade sitt gamla personliga rekord med ett kast över 62 meter. Och under söndagskvällen svensk tid, slog Upsala IF:s Caisa-Marie Lindfors till med ett 62-meterskast vid en tävling i Ramona, Oklahoma. Hon ökade sitt personliga rekord, som mätte 61.44 och sattes i mars i år, genom att pricka 62-meterslinjen.

– Tävlingen i sig var kul med en härlig stämning, bra startfält och långa kast från allihop. Det kändes inte som att jag fick på det riktigt när jag kastade 62.00, men det kastet och de jag kastade utanför sektorn var ett kvitto på att det går åt rätt håll, säger Caisa-Marie Lindfors.

Caisa-Marie ligger på en tredjeplats genom tiderna i Sverige, halvmetern bakom tvåa Vanessa Kamga och två och en halv meter bakom svenska rekordhållaren Anna Söderberg.

Se 62-meterskastet här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Andreas Kramer 0637
Nytt svenskt rekord av Andreas Kramer – "Supernöjd!"

Äntligen! På Irena Szewinska Memorial i polska Bydgoszcz lyckades Andreas Kramer vässa det svenska rekord han satte 2020. Ullevilöparen sprang i mål som segrare på 1:44.08, en sänkning av rekordet med hela 39 hundradelar. "Jag ville ju ha något med 1…

LÄS MER