Annons

Annons

Caisa-Marie Lindfors persade sig till SM-guld i diskus

Caisa-Marie Lindfors (1) Caisa-Marie Lindfors, SM-guldmedaljör i diskus.

FOTO: DECA TEXT&BILD

En riktig fullträff i diskusringen gav Caisa-Marie Lindfors både ett nytt personligt rekord på 60.90 och ett SM-guld. Och Wictor Petersson tog guld i kulringen före Jesper Ahlin.

Kvinnornas diskus har under säsongen bjudit på flera finfina resultat och plötsligt finns det flera damer med chans på SM-guldet. De tre på startlistan med bäst årsbästa var Caisa-Marie Lindfors, Emma Ljungberg och Vanessa Kamga, alla med kast över 59 meter, Caisa-Marie till och med över 60 meter.

Caisa-Marie inledde också starkast och fick iväg diskusen 59.16 i andra omgången, följd av Vanessa Kamga på 55.60. Men det var i den tredje omgången som Caisa-Marie fick på en riktig fullträff och kastade 60.90, nytt personligt rekord med en decimeter. Även Vanessa Kamga fick tryck i kastet i tredje och kastade 58.00. Bakom dem hade både Emma Ljungberg och Mathilda Eriksson 54.06, men ett bättre andrakast gav Mathilda bronsplatsen inför den fjärde omgången.

Mitt i den femte omgången kom ett kraftigt regn över Söderhamn och diskusfinalen sattes på paus. Till slut valde alla kastare förutom Emma Ljungberg att stå över de sista kasten. Emma lyckades dock inte öka och pallen blev som den såg ut i den fjärde omgången: Guld till Caisa-Marie Lindfors, silver till Vanessa Kamga och brons till Mathilda Eriksson.

– Superkul verkligen. Skönt att få till det på SM, jättekul att kunna göra det här, sa Caisa-Marie Lindfors till SVT efter tävlingen.

Hon fortsatte:

– Jag sa det till min tränare, att jag kände att jag är i zonen idag, så det var tråkigt att regnet kom, men det känns bra inför VM.

Caisa-Marie har haft en kanonsäsong som nu verkar fortsätta och själv tror hon att hon har gamla skador att tacka för det:

– Jag var borta hela föra året på grund av operationer så då hade jag mycket tid att bygga upp det fysiska så det är nog det som kommer nu.

Wictor Petersson knep guldet i kula

Förra årets guldmedaljör Jesper Arbinge sattes mot tufft motstånd i form av Wictor Petersson. Tävlingen kom också att handla om just de här två. Både Wictor och Jesper inledde med bra stötar och inför den fjärde omgången ledde Wictor men 19.42 framför Jespers 18.92. Bakom dem lurade ett flertal män med stötar mellan 16 och 17 meter bland andra veteranen Niklas Arrhenius som låg på tredje plats med 16.91.

I den femte och näst sista omgången klev Jesper Ahlin upp på bronsplats med en stöt på 17.13.

Det bjöds på en hel radda ogiltiga stötar och inga ökningar i den sista omgången, vilket gjorde att det inte blev några förändringar i positionerna. Guldet till Wictor Petersson, 19.42, silver till Jesper Arbinge, 18.92, och bronset gick till Jesper Ahlin, 17.13.

– Det var kul at tävla idag. Började ganska lugnt och la på lite mer kraft sen, men och fick inte till tekniken i de sista. Svårt med regnet, det är alltid lite störande, sa Wictor Petersson till SVT.

Han har haft lite skadebekymmer för ett år sedan och har sedan dess inte kommit tillbaka till den 20-metersnivå som han var på då.

– Det har varit hackigt och ryckigt i år, men träningen går mycket bättre nu så jag känner mig trygg i att jag är på väg tillbaka, säger han.

***

Alla resultat från SM-tävlingarna hittar du här.

Mer information om dagens tävlingar hittar du här

Relaterade nyheter