Carl Bengtström klar segrare på 400 m i Lag-SM

Bengtström Carl Bengtström från Örgryte IS tog ledningen tidigt i 400-metersloppet.

Finalen i Lag-SM är i full gång och vi har fått se starka resultat i bland annat 100m för damer och 400m för herrar.

Uppsala Friidrottsarena visar sig från sin allra bästa och soligaste sida under tisdagen när finalen i Lag-SM avgörs. De lag som tagit sig till final är för damer: IF Göta Karlstad, Täby IS, Malmö AI, Hässelby SK, Ullevi FK, Örgryte IS, Spårvägen FK och för herrarna Tureberg FK, Hässelby SK, Mölndal AIK, Ullevi, FK, Örgryte IS, Spårvägen FK, Upsala IF och Malmö AI.

Det lopp som blev startskottet för tävlingarna var 100m häck där Maria Södergren från Göta Karlstad sprang hem segern på det nya personliga rekordet 14.09. Det var ett snabbt lopp som resulterade i flera pers. I herrarnas 110m häck var det Max Hrelja från Malmö AI som tog hem segern på 13.87.

Under herrarnas släggtävling kastade favoriten, Hässelbys Ragnar Carlsson, hem segern med ett kast på 71.88. Under tävlingen blev det också ett par personliga rekord för Karl Ludvik från Tureberg FK och Arvid Mägi från Malmö AI.

Damernas släggtävling bjöd på flera fina personliga rekord. Vann gjorde Rebecka Hallerth från Spårvägen FK med nya fina personliga rekordet 64.38.

Oerhört jämnt 400-meterslopp för damerna

När det var dags för 400 meter blev det två lopp med väldigt olika karaktär. Under damernas lopp var det oerhört jämnt ända in i mål där Klara Helander från Upsala IF tog hem segern på 54.27, samma tid som tvåan Linnéa Frobe från Täby.

Under herrarnas lopp var det Carl Bengtström från Örgryte IF som ledde från start till mål och gick i mål på 46.48, mer än sekunden före tvåan Erik Martinsson som fick 47.81.

Dagens snabbaste herre på 100m blev hemmalöparen Desmond Rogo som sprang hem loppet på 10.49. 100-metersloppet på damsidan blev ett lopp av mycket hög kvalitet. Lisa Lilja som segrade fick tiden 11.61, tvåan Moa Hjelmer 11.69 och trean Nora Lindahl sprang på 11.70, precis på kvalgränsen för junior-EM.

Under damernas stavhopp slutade tävlingen tyvärr snabbt för Örgrytes Michaela Meijer som bröt direkt på grund av en skada. Vann gjorde Lisa Gunnarsson från Hässelby SK som begärde upp ribban på 4.51, men det blev för högt för henne och hon vann på höjden 4.28.