Annons

Annons

Dags att anmäla lag till friidrottens serietävlingar 2024

If Gota Lagsm3 IF Göta Karlstad – 2023 års vinnare på damsidan i lag-SM.

Förra året var det IF Göta Karlstad och Hässelby som tog hem segern i lag-SM. Vilka blir det i år? För att vara med och slåss om placeringarna i år är det dags att anmäla föreningen till serietävlingarna nu.

I juli 2023 var det Götas kvinnliga och Hässelbys manliga lag som tog hem Lag-SM-finalen i Sollentuna. Nu är det åter dags för Sveriges friidrottsföreningar att fundera på om de vill delta i 2024 års upplaga av Lag-SM och Svenska Friidrottscupen.

För de sex topplagen från förra årets Lag-SM är finalplatsen redan säkrad. Resterande finallag utses under vårens kvaltävlingar i Göteborg (9 maj) och Västerås (11 maj).

Den största nyheten jämfört med fjolårets serietävlingar är att Svenska Friidrottscupens division 1 i år kommer att genomföras på endast en tävlingsdag (med fullt grenprogram och möjlighet till fem dubbleringar).

Anmälan till årets serietävlingar sker senast den 27 februari och via nedanstående länkar når ni all aktuell information:

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Albufeira
Framtidens friidrottstjärnor i Olympisk Offensiv

Albufeira i Portugal gästas just nu av många svenska friidrottsstjärnor och deras tränare som är på träningsläger inom ramen för Olympisk Offensiv. Vi fick en inblick i lägret och SOK:s satsning på unga friidrottare.

LÄS MER