Annons

Annons

Dags för säsongens sista Folksam Grand Prix – stjärntät gala i Malmö

Fanny Roos23 Fanny Roos vässar VM-formen i Malmö.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Folksam Grand Prix 2023 öppnade med en inomhustävling i Sätrahallen den 29 januari och säsongen går i mål den 5 augusti med en högklassig gala på Malmö Stadion.

Lördagseftermiddagen den 5 augusti bjuder på en friidrottstävling på Malmö Stadion med en hel rad VM-aktuella svenskar i startlistorna. Du som inte har möjlighet att se Folksam Grand Prix Malmö på plats kan se sändningen  SVT1/SVT Play klockan 15.30–17.30.

Om du vill veta mer om tävlingen kan du läsa på hemsidan. Och om du vill gå direkt till startlistorna hittar du dem här

Som så ofta blir det spännande att följa männens diskus där Daniel Ståhl och Simon Pettersson vill kasta långt med exakt två veckor kvar till kvalet på VM i Budapest. För Daniel, som flyttade till Malmö i våras, blir detta första tävlingen inför nya hemmapubliken.

Andra givna svenska VM-resenärer som också tävlar på Malmö Stadion är Fanny Roos i kula och Caisa-Marie Lindfors i diskus, och på 800 meter får vi se Andreas Kramer och Hanna Hermansson ställas mot både svenskt och internationellt motstånd.

Andra VM-aktuella deltagare är Max Hrelja och Joel Bengtsson på korta häcken samt Julia Henriksson som kör både 100 meter och 200 meter i Malmö. 

***

Förtävlingarna drar igång klockan 13.00 och du kan följa resultaten via liveresultaten eller resultatlistorna

Om du vill se tävlingarna på plats kan du köpa biljetter här

Relaterade nyheter

Wictor Petersson23 (1)
Wictor Petersson åter över 20 meter i kula

Efter två års väntan spräckte Wictor Petersson äntligen 20-metersgränsen igen på hemmaplan under FGP i Malmö. Och hemmalöparna Julia Henriksson och Max Hrelja visar också på fin form.

LÄS MER