Annons

Annons

Daniel Ståhl kastade över 70 meter i Karlstad

Daniel Stahl23 (5) Daniel Ståhl fick ännu en tävling över 70 meter.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Det var en lätt motvind över Sola arenas diskuskastare under Folksam Grand Prix Karlstad och det gav ett fint lyft till Daniel Ståhls diskus som flög hela 70.25.

Solen sken över Sola arena när Folksam Grand Prix invigdes i Karlstad och förutsättningarna var fina för bra resultat. Och visst blev det blev det utmärkta premiärtävlingar för den månghövdade publiken på plats. Redan under förtävlingarna noterades det första svenska årsbästat när Matilda Elfgaard från IFK Växjö fick i väg spjutet 52.21, en dryg meter längre än hennes egna tidigare årsbästa på 50.98.

Först ut bland teknikgrenarna under huvudtävlingen var diskuskastarna där vi hade en Daniel Ståhl i högform som ställdes mot bland andra Lukas Weißheidinger från Österrike och Matt Denny från Australien. Förutsättningarna fanns för långa kast med en lätt motvind att kasta i. Och visst gick det bra att kasta långt, åtminstone om man heter Daniel Ståhl.

Daniel satte nivån direkt i första kastet när han kastade 67.36. När han i den tredje omgången fick i väg diskusen 70.25 punkterade han kvällens tävling.

– Det var en rolig tävling och en bra tävling för alla grabbarna. Det är en fin arena, Sola arena, och äntligen fick jag kasta över 70 meter i Värmland igen, det var fem sex år sedan. Jag känner mig på g det funkar det som jag och Staffan Jönsson gör, sa en glad Daniel Ståhl.

Tvåa blev Matt Denny på 66.01 och trea Lukas Weißheidinger på 65.26.

Vera Sjöberg fyra i Sverige i år

Springa fort går det också att göra på Sola arenas sprillans nya löparbanor. Det visade Vera Sjöberg från Täby IS som sprang sitt snabbaste 1500-meterslopp i livet när hon kom i mål som segrare på 4:16.22. Det är ett resultat som tar henne upp på en fjärdeplats i svenska årsstatistiken.

Du hittar alla resultat här.

Relaterade nyheter

Oskar Edlund U23 EM
Sverige-bästa av Oskar igen!

Oskar Edlund har ännu en gång putsat sitt eget Sverige-bästa på 600 yards. I finalen i Lubbock, Texas, där Big 12 Indoor Track And Field Championships arrangeras, sprang Täbytalangen på 1:08.52.

LÄS MER