Annons

Annons

Daniel Ståhl nära 70 meter i Sollentuna

Daniel Stahl23 (6) Daniel Ståhl kom nära 70 meter på Sollentunavallen.

FOTO: DECA TEXT&BILD

En av världsstjärnorna på plats på finalen i lag-SM i Sollentuna var Daniel Ståhl. Han trivs på Sollentunavallen och touchade nästan 70-meterslinjen. Det blev även fina resultat i damernas längdhopp.

Det var stjärnglans i diskustävlingen där vi hade Daniel Ståhl i startlistan, och visst fick vi ett resultat nära 70 meter. Efter ett par tveksamma kast i de två första omgångarna satte Spårvägens Daniel Ståhl tekniken och kraften och fick iväg diskusen 69.80. Därmed säkrade han sin nionde raka seger i lag-SM. Simon Pettersson, som kastar för Hässelby, höll andraplatsen genom hela tävlingen. Hans första kast mätte 63.49 och blev hans längsta i tävlingen. Trea blev Wictor Petersson från Malmö AI som tidigare under dagen tog hem segern i kultävlingen. Hans bästa resultat blev 54.22.

Den blev ett segerresultat på 2.03 för Hässelby SK:s Elliot Duvert och Mölndals AIK:s Joakim Wadstein i höjdtävlingen. Det var en duell in i det sista och båda klarade 2.03 men ingen av dem klarade 2.06. De delade helt enkelt på förstaplatsen. Trea blev Örgrytes Fredrik Sangberg.

Kaiza Karlén segrade längdhoppet på 6.30

Vi fick till slut fyra kvinnor över sex meter i längdhoppet: Jenny Lestander från Örgryte IS, Kaiza Karlén från IF Göta Karlstad, Karolina Svensson från Upsala IF och Katharina Gråman från Spårvägen, som vi tidigare kunde se i trestegstävlingen.

Inför femte omgången ledde Kaiza Karlén på 6.23 före Karolina Svensson på 6.17. Det blev sedan Kaiza Karlén som lyckades öka i sista omgången och hoppade tävlingens längsta hopp, 6.30 och maxpoäng till IF Göta Karlstad. Tvåa kom Karolina Svensson och trea Katharina Gråman på 6.17 respektive 6.15.

Fajt om segern i båda 200-metersloppen

När det var dags för männens 200 meterslopp var det en jämn löpning genom kurvan, och på upploppet stod det mellan Emil Johansson från Tureberg och Desmond Rogo från Upsala IF. Vann gjorde Emil Johansson på det nya personliga rekordet 21.13 och Desmond Rogo blev tvåa på 21.18. Trea kom Joel Groth från Spårvägen på 21.42.

Det blev tajt mellan ettan och tvåan även på kvinnliga 200 meter. Det stod mellan Julia Henriksson från Malmö AI och Lisa Lilja från Örgryte IS. Segrade gjorde Julia Henriksson på 23.63 före Lisa Lilja på 23.75. Trea kom Irene Ekelund från IF Göta Karlstad på 24.78.

***

Alla resultat från lag-SM hittar du här.

Relaterade nyheter