Annons

Daniel Ståhl ohotad i säsongspremiären på Teneriffa

Daniel Ståhl LT25925 Daniel Ståhl (arkivbild)

Med ett kast på 68.99 i den fjärde omgången stod det klart att Spårvägens diskusfantom Daniel Ståhl skulle ta hem segern i säsongspremiären på Teneriffa med stor marginal.

Annons

Så var det dags för vår diskusgigant att kliva in i tävlingsringen för första gången under utomhussäsongen 2024. Första tävlingen blev Canarias Athletics Invitational på Kanarieön Teneriffa där han mötte ett hanterbart startfält där Daniel Ståhl var den enda med ett personligt rekord över 70 meter.

Första kastet blev inte särskilt lyckat, utan diskusen damp ner redan på 62.40. I andra omgången fick diskusen lite bättre flykt och höll sig i luften i 67.56 meter.

Och Spårvägenkastaren fortsatte att öka. I den tredje omgången kastade Daniel 68.95 och ledde tävlingen med nästan fem meter före Martynas Alekna från Litauen, storebror till den nyblivne värdsrekordhållaren Mykolas Alekna.

Fyra centimeter till blev det för Daniel i den fjärde omgången när diskusen seglade iväg 68.99.

Längre än så blev det inte, utan Daniel Ståhls säsongsdebut skrevs till 68.99. En överlägsen seger, med en segermarginal som slutade på två och en halv meter, och ett solklart nytt svenskt årsbästa.

Annons

– Skönt och roligt att vara igång att tävla igen. Bra resultat, trots att tekniken inte var 100-procentig. Snittet (67,16) är bättre än vad vi öppnade med förra året, säger tränaren Staffan Jönsson.

Se alla resultat från tävlingen här.

Nästa tävling för Daniel Ståhl är Diamond League i Rabat, söndag den 19 maj som sänds på SVT klockan 20.00.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Armand Duplantis23 (1)
Mondo nära nytt världsrekord i Ostrava

Det var mycket nära att Armand Duplantis åter slog sitt eget världsrekord när han drog ner ribban, som låg på 6.25, med en knapp rivning på Golden Spike i tjeckiska Ostrava. Och både Samuel Pihlström och Andreas Kramer visade styrka på löparbanorna.

LÄS MER