Annons

Daniel Ståhl över 69 meter på Diamond League i Rabat

Daniel Ståhl på Victor Svanesohns Memorial i Helsingborg. Daniel Ståhl ökade på sitt årsbästa till 69.21. (Arkivbild)

FOTO: DECA TEXT&BILD

Daniel Ståhls nya årsbästa i fjärde omgången mätte 69.21 och blev den starkaste ljuspunkten under Diamond League i Rabat, sett med svenska ögon. Fanny Roos fick även hon till ett nytt årsbästa under kvällen.

Annons

Den andra Diamond League-tävlingen för säsongen hade kastfokus ur svensk synvinkel. De svenskar vi hade på plats i marockanska Rabat var Fanny Roos, Daniel Ståhl och Simon Pettersson.

Daniel Ståhl kom till Rabat med ett skönt kast över 69 meter från Norrköping i ryggen medan både Simon Pettersson och Fanny Roos hade lite svagare säsongsöppningar med sig till start.

Vid halv nio på söndagskvällen var det dags för Daniel Ståhl och Simon Pettersson att ställa sig i diskusringen.

Det var inte mycket att göra åt slovenen Kristjan Ceh som hivade iväg diskusen över 70 meter (70.07) redan i första omgången, vilket ingen annan kunde mäta sig med, även om Daniel Ståhl kröp närmare under tävlingens gång.

Daniel inledde med 64.77 och ökade i andra omgången till 64.89. I den tredje omgången fick han bättre luft under diskusen som landade på 67.53 och Daniel klättrade till en andraplats bakom Ceh. I fjärde omgången seglade diskusen iväg hela 69.21, ett nytt årsbästa vilket firades med segertjut, segerdans och high five med Kristjan Ceh. Efter ett kryss i femte omgången mätte kastet i sjätte 68.20 och satte punkt för säsongens hittills bästa tävling. 

Annons

– Det är kul att göra årsbästa i Marocko, det är det ju. Det var en rätt bra tävling för mig jag är nöjd. Jag ökar i varje omgång och krigar, jag ger inte upp. Vi hade jättekul där inne. Nu är det bara att tävla på och ha skoj, sa en nöjd Daniel efter tävlingen.

Simon Pettersson hade en tung kväll i Rabat. Han tappade ut diskusen i nätet i de två första omgångarna och inledde med två kryss. I tredje omgången kom diskusen ut ur buren, men kastet dömdes som ett övertramp. I den fjärde omgången blev det äntligen godkänt, ett kast som mätte 62.25. I sista omgången blev det ytterligare ett kryss i protokollet efter att diskusen touchat buren och styrts ut ur kastsektorn.

– Jag missade för mycket helt enkelt, burträffar och utanför sektorn, det håller inte. Jag måste höja stabiliteten känner jag, sa en besviken men behärskad Simon som dock var glad över att nivån på den internationella diskusen just nu är väldigt hög.

Daniel stannade på en finfin andraplats och Simon på en sjundeplats. Vann gjorde Kristjan Ceh på 70.32 från den femte omgången.

Nytt årsbästa för Fanny Roos

Annons

Fanny Roos ställdes mot bland andra portugisiska Auriol Dongmo i kvällens kultävling.

Fannys första stöt mätte 17.56 och var relativt misslyckad, men i andra stöten fick hon en bättre träff och ökade sitt säsongsbästa från 18.23 till 18.51. Längre än så blev det inte för Fanny och eftersom man måste ligga på topp tre för att få stöta i sista omgången blev det bara fem omgångar och en sjätteplats för Fanny den här gången.

– Lite bättre än förra tävlingen, det kändes som om jag kom in i det mer och mer. Självklart vill jag stöta längre än det här men det blir bättre och bättre, sa hon till C More efter tävlingen.

Vann gjorde Dongmo på 19.28.

Du hittar alla resultat från tävlingen här.

Du kan läsa mer om tävlingsserien på Diamond Leagues hemsida.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter