Annons

Annons

Daniel Ståhl stod för Årets prestation: ”En obeskrivlig känsla”

Daniel Ståhl 1633

I en helt vindstilla och tryckande varm arena i Budapest kastade Daniel Ståhl ett av sin karriärs allra längsta kast när det behövdes som mest. I år var det inget snack om vem som skulle få utmärkelsen Årets prestation på Idrottsgalan. ”Jag glömmer aldrig halvtimmen efter det sista kastet”, sa Daniel Ståhl.

Daniel Ståhl har redan förärats bragdguldet för det som för alltid kommer att vara ”bragden i Budapest”. För hur annars ska vi minnas den där varma och magiska kvällen under VM i Budapest när Daniel Ståhl tog tillbaka förstaplatsen från Kristjan Ceh med ett av sitt livs bästa kast, i den sista omgången?

Nu har även Idrottsakademin fått säga sitt och utsett kastet som gav Daniel Ståhl VM-guld och hela friidrottsvärlden ett minne för livet, till Årets prestation på Idrottsgalan.

I presentationen som lästes upp citerades Daniels tränare Staffan Jönsson som beskriver honom som ”stark som en oxe och smidig som en katt” – en minst sagt vinnande blandning.

Daniel Ståhl själv var väldigt glad över priset och mindes tillbaka till magin i Budapest:

– Jag är väldigt stolt och hedrad över att ha fått det här priset. Det där sista kastet var en blandning av sisu och jävlaranamma, sa den nyblivne pristagaren på scenen och fortsatte:

– Jag kommer aldrig att glömma halvtimmen efter kastet. Femtio tusen på läktarna som bara vrålade, det kokade där inne när jag höjde den svenska flaggan över huvudet. Det var en obeskrivlig känsla. Stort tack!

De övriga nominerade var Armand Duplantis, skidskytten Hanna Öberg och simfantomen Sarah Sjöberg.

Se sändningen från Idrottsgalan här

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Albufeira
Framtidens friidrottstjärnor i Olympisk Offensiv

Albufeira i Portugal gästas just nu av många svenska friidrottsstjärnor och deras tränare som är på träningsläger inom ramen för Olympisk Offensiv. Vi fick en inblick i lägret och SOK:s satsning på unga friidrottare.

LÄS MER