Annons

Daniels Ståhl tvåa i regnigt Karlstad

Daniel Ståhl 8080 Daniel Ståhl gjorde en bra tävling i regnet när han slutade tvåa.

Karlstadsolen lyste med sin frånvaro över Sola Arena när sommarens andra Folksam Grand Prix-tävling avgjordes. I blöta förhållanden landade Daniel Ståhls diskus på 66.81 vilket räckte till en andraplats bakom slovenen Kristjan Čeh.

Annons

Det var kallt och regnigt på Sola Arena i Karlstad när det var dags för Folksam Grand Prix. Den på förhand mest högklassiga grenen var herrarnas diskus där Spårvägens Daniel Ståhl mötte Europamästaren Kristjan Čeh från Slovenien.

Daniel tog ledningen i första omgången genom att kasta 65.14. Han ökade till 66.81 i det tredje kastet när diskusen landade på 66.81 men då hade Čeh fått på 67.91 i samma omgång och gått upp i ledning. När regnet tilltog kunde ingen av de öka utan Čeh tog hem segern på 67.91 före Ståhl. Upsala IF:s Simon Pettersson slutade fyra på 61.93.

– Det känns bättre och bättre. Jag var riktigt på gång i dag men synd på regnet. Det räcker att det kommer ett par droppar på diskusen så är det helt kört. Däremot var ringen jättebra, inga problem alls, säger Daniel Ståhl.

Fanny Roos stabil i regnet

I damernas kula möttes de tre SM-medaljörerna. Malmö AI:s Fanny Roos kopplade ett rejält grepp om tävlingen i den andra omgången när hon stötte 18.68. Varken Hässelbys Axelina Johansson eller Spårvägens Sara Lennman kunde ta sig över 18 meter i regnet utan Fanny tog med sina 18.68 en klar seger.

Annons

– Det var en kul tävling och ett bra gäng som var här. Tekniken har blivit bättre och bättre de senaste tävlingarna och jag är nöjd med tävlingen i dag, säger Fanny Roos.

Rogö förbättrade stavperset

Herrarnas stav flyttades till inomhushallen Eva Lisa Holtz Arena på grund av regnet. 17-årige Axel Rogö från IFK Göteborg blev bästa svensk i tävlingen när han klarade 5.25. Därmed förbättrade han sitt personliga rekord med två centimeter och förstärker sin niondeplats i Sverige genom tiderna för juniorer. Han slog dessutom William Asker och Linus Jönsson som båda var före honom på SM i Uddevalla.

I damernas tresteg blev det seger för Råby Rekarnes OS-klara Maja Åskag. Maja hade tre hopp över 13.50 med 13.56 som längst. SM-guldmedaljören i längd Emilia Kjellberg från hemmaklubben IF Göta tog en ny seger när hon vann på 6.19.

Spåvägens Rebecka Hallerth blev bästa svenska i släggtävlingen som trea på 67.76. IF Götas Carolin Näslund förbättrade sitt årsbästa till 52.59 när hon vann damernas spjut och hon fick dessutom revansch på SM-segraren Beatrice Lantz från Hässelby.

Se alla resultat från Folksam Grand Prix i Karlstad.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Daniel Ståhl 20630 (1)
Dags för Folksam Grand Prix i Karlstad

Under torsdagen är det dags för sommarens andra Folksam Grand Prix-tävling. På Sola Arena i Karlstad tävlar några av våra främsta friidrottare mot tufft internationellt motstånd.

LÄS MER