Annons

Annons

Danielsson tvåa genom tiderna på 3000 meter: ”Största jag gjort”

Emil Danielsson TW68610 Emil Danielsson, arkivbild.

FOTO: DECA TEXT&BILD

På 3000-meterloppet under Bauhausgalan gick både Andreas Almgren och Emil Danielsson för det svenska rekordet och det var Danielsson som tog hem segern i loppet på det nya personliga rekordet 7:39.70.

Emil Danielsson har haft en fantastisk sommar med topptider på både 1500 och 5000 meter. På Bauhausgalan jagade han tillsammans med Andreas Almgren en snabb tid på 3000 meter. Almgren som satte svenskt rekord på distansen på Diamond League i Doha tidigare under säsongen med 7:37.05.

De båda svenskarna låg med i gruppen precis bakom hararna och när farthållarna hade gjort klart sitt jobb var det Luis Grijalva från Guatemala som höll uppe tempot. Med ett varv kvar gick fransmannen Jimmy Gressier upp och fick en liten lucka ned till övriga fältet.

Danielsson och Almgren var båda starka i loppets slutskede och kunde gå i kapp och passera fransmannen. Mest krafter kvar på upploppet hade Danielsson som höjde armarna i regnet och korsade mållinjen på 7:39.70, tvåa blev Almgren på 7:40.01.

Med 7:39.70 går Emil Danielsson in som tvåa genom tiderna i Sverige på 3000 meter och passerar både Dan Glans och sin pappa Jonny Danielsson som på samma tävling för 34 år sedan sprang på 7:42.41.

- Utan tvekan det största jag gjort. Jag brukar vara bra i regn och det här är egentligen perfekta förhållanden för löpning. Det var ett fantastiskt stöd hela vägen och man ville verkligen hålla i hela vägen, säger Emil efter loppet.

Sarah Lahti nosade på personliga rekordet

Sarah Lahti genomförde säsongens första lopp på 5000 meter och var med 15:06.80 knappt två sekunder bakom sitt personliga rekord. Sarah disponerade loppet bra och plockade flera placeringar på slutet efter att ha hamnat i en avhakad klunga inledningsvis.

Simon Sundström sänkte sitt årsbästa rejält på 3000 meter hinder ned till 8:24.18 när han slutade sjua. Emil Blomberg var länge bäste svensk i loppet men han tröttnade på slutat medan Simon hade mycket krafter kvar. Simons tidigare årsbästa var 8:28.77, det personliga rekordet är så bra som 8:21.50.

Andreas Kramer slutade fyra på 800 meter efter att ha jobbat sig uppåt i fältet. 1:45.01 är 16 hundradelar över Andreas svenska årsbästa i grenen.

Se alla resultat från Bauhausgalan här.

Friidrottsstatistik.se kan ni se statistik, resultat och information om aktiva.

Relaterade nyheter

Armand Duplantis24
Årets första sexmetershopp för Mondo

Äntligen seglade Armand Duplantis åter över sex meter. Han satte ett nytt världsårsbästa vid stavgalan i Clermont-Ferrand när han hoppade över 6.02 och han var även snubblande nära ett nytt världsrekord: ”Det var ett bra hopp, men det måste vara perf…

LÄS MER