Annons

Annons

Den svenska truppen till EYOF är uttagen: "En stark och taggad trupp"

Akilles Teglbjaerg23 Akilles Teglbjaerg ska åka till EYOF.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Nu är det snart dags för årets upplaga av EYOF, ett stort europeiskt mästerskap för P17 och F17. Och den svenska truppen är nu klar.

I slutet av juli åker en trupp aktiva födda 2006 och 2007 ner till Maribor i Slovenien för att tävla på European Youth Olympic Festival, EYOF, som även kan kallas Europeiska ungdoms-OS.

Årets trupp består av tolv aktiva, fyra killar och åtta tjejer, som ska representera Sverige.

– Sverige kommer skicka en riktigt stark och taggad trupp till årets EYOF. Det jag personligen tycker är extra kul är årets bredd över grengrupperna och att vi har med aktiva från samtliga grengrupper, säger Lisa Hannula Virving, landslagsledare på EYOF.

Hon fortsätter:

– På papperet är namn som Olivia Lundberg, Akilles Teglbjaerg och Majken Söderlund Larsson väldigt starka namn som definitivt kommer fightas om topplaceringarna! Vi har även med fjolårets suveräna segrare i släggan, Patricia Kamga, som jag vet har otroliga längder i sig. Det kommer helt enkelt bli ett riktigt roligt mästerskap och med erfarenhet vet vi att fler än en brukar överraska, säger Lisa Hannula Virving, landslagsledare på EYOF.

Två av de aktiva kommer att dubbla, Alva Back tävlar i både spjut och mångkamp och Ludvig Fredman i diskus och kula. Truppen ser ut så här:

P17

Sigge Bergentz, KFUM Örebro – 400 meter häck

Akilles Teglbjaerg, KA 2IF – mångkamp

Ludvig Fredman, IFK Märsta – diskus, kula

Noa Steiner, Upsala IF – 2000 meter hinder

F17

Olivia Lundberg, Mölndals AIK – 100 meter

Freja Bjerström, Björnstorps IF – 3000 meter

Tindra Törnestam, Spårvägens FK – diskus

Lovisa Ulvenstam, Östersunds GIF – tresteg

Alva Back, Turebergs FK – spjut, mångkamp 

Carmen Cernjul, Spårvägens FK – 800 meter

Patricia Kamga, Upsala IF – slägga

Majken Söderlund Larsson, Hälle IF – 2000 meter hinder

Förra årets EYOF blev en svensk succé för friidrottslaget som kammade hem flera medaljer. Vad årets svenska trupp kan åstadkomma får vi se den 23–29 juli när tävlingarna äger rum.

Du hittar truppen och kvalgränser till mästerskapet här.

Relaterade nyheter

Hellas
Inför sommarens friidrottsskolor

Inne på det nya året börjar det bli dags att planera för 2024 års friidrottsskola. Inför sommaren kan föreningar söka projektstöd IF och haka på Landslagets Friidrottsskola.

LÄS MER