Annons

Annons

Det händer i veckan i Friidrottssverige

Andreas Almgren23 (2) Full fart framåt för Andreas Almgren som testar att springa lite längre distanser, bland annat i Valencia.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Inomhussäsongen är igång och loppen på väg fortsätter under vintern och flera svenskar finns med i startlistorna i veckan. Här kan du läsa mer om vilka som tävlar och var.

Oavsett om du mest är intresserad av arenafriidrott eller lopp på väg, kommer den här veckan att bjuda på en hel del spännande tävlingar. Eller vad sägs om 10 kilometer i Valencia med Andreas Almgren, Turebergs Explosiva med Moa Granat och Startskottet i Göteborg med bland andra Elvira Tanderud och Jesper Arbinge? Här är de största tävlingarna att hålla koll på i veckan.

Turebergs Explosiva

Torsdag 11 januari i Sollentuna friidrottshall, Sollentuna

Tureberg bjuder på den andra delen av tävlingsserien Turebergs Explosiva. Den här gången är det grenarna 60 meter, 60 meter häck, 200 meter, 800 meter, kula och 400 meter ska avgöras.

Aktiva svenskar: Så klart en hel rad spännande starter, bland andra nyblivna Turebergaren Moa Granat, Moa Hjelmer från Spårvägens FK och Bianca Salming från Tureberg.

Du hittar hela startlistan och kan följa resultaten här.

***

Örebro Indoor Games

Lördag 13 januari–söndag 14 januari i Tybblelundshallen, Örebro

En gigantisk inomhustävling för såväl elit som bredd i åldrarna från senior till P12 och F12.

Aktiva svenskar: Hundratals, men ett par av de mest namnkunniga i startlistan är Kil AIK:s Melwin Lycke Holm som ska hoppa både längd och höjd och Katharina Gråman från Spårvägens FK som dubblar i längd och tresteg.

Mer information, bland annat tidsprogram och hela startlistan hittar du här. Under helgen kan du följa resultaten här.

***

Startskottet

Lördag 13 januari–söndag 14 januari i Friidrottens hus, Göteborg

Ullevi FK och Örgryte IS stora inomhustävling med över 500 startande från senior till P12 och F12.

Aktiva svenskar: Som sagt över 500 stycken, men bland annat kommer vi att få se Jesper Arbinge från Spårvägens FK utmanas av bland andra hemmastötaren Leo Zikovic från Örgryte IS. Och Elvira Tanderud från Ullevi FK gör comeback på 60 meter efter sin skada. 

Mer information, bland annat tidsprogram och fullständiga startlistor hittar du här. Under helgen kan du följa resultaten och då hittar du även länken till resultatservicen på tävlingens hemsida.

***

10k Valencia Ibercaja

Söndag 14 januari, Valencia, Spanien

Ett omtalat snabbt 10-kilometerslopp men många intressanta svenskar på startlinjen, bland andra Andreas Almgren från Tureberg, som vi är vana att se springa kortare distanser. Han kommer även att ställa upp i Barcelona halvmaraton den 13 februari. Är det måhända en satsning mot längre distanser vi ser?

– Inte direkt. Jag har bestämt mig för att inte tävla inomhus eftersom jag ofta brukar bli skadad av det, men jag vill fortfarande tävla. De längre distanserna passar bra när jag ligger i grundträning för utomhussäsongen. Jag har dock tanken på att testa 10 000 meter på bana under utomhussäsongen så får vi se hur det utvecklar sig, säger Andreas Almgren.

Aktiva svenskar: En hel hög spännande namn, framför allt på herrsidan. Förutom Andreas Almgren kommer Spårvägens Emil Danielsson, Archibald Casteel och Oliver Löfqvist, Keep up RC:s Mohammadreza Abootorabi och Hälle IF:s Olle Ahlberg.

Du hittar mer information om loppet här.

Relaterade nyheter

Albufeira
Framtidens friidrottstjärnor i Olympisk Offensiv

Albufeira i Portugal gästas just nu av många svenska friidrottsstjärnor och deras tränare som är på träningsläger inom ramen för Olympisk Offensiv. Vi fick en inblick i lägret och SOK:s satsning på unga friidrottare.

LÄS MER