Annons

Annons

Diamond League-final för Ståhl och Duplantis på söndag

Daniel Ståhl Daniel Ståhl, en av två svenskar som tagit sig till DL-finalen i Eugene.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Nu i helgen, den 16–17 september, avgörs Diamond League-finalen i förra årets VM-stad, Eugene i USA, och vi har två svenskar på plats för att tävla om DL-titeln – Armand Duplantis i stav och Daniel Ståhl i diskus. Här hittar du tv-tider och annan information inför tävlingarna.

Diamond League-finalen är som en punkt för årets utomhussäsong. Det är nu vi ska få se vinnarna i de 32 grenarna krönas, 16 män och 16 kvinnor. För svensk del är männens diskus och stavhopp mest intressanta eftersom vi där kommer att få se Armand Mondo Duplantis och Daniel Ståhl slåss om DL-titlar. Både Daniel Ståhl och Armand Duplantis tävlar på söndagen.

De flesta som kommer till finalen har tagit sig dit genom att tjäna ihop poäng under de 13 Diamond League-tävlingarna under säsongen, från den första tävlingen i Doha i början av maj till Bryssel i september, men ett fåtal har kommit in som wild cards.

Här kan du läsa mer om poängsystemet som leder fram till finalen och här kan du läsa mer om hur man kommer in på wild card.

Sedan ett par dagar är startlistorna för alla grenar klara, du hittar dem här. Där kan du även se resultaten under tävlingskvällarna. 

Du kan följa tävlingarna under lördag- och söndagskvällen på SVT och SVT Play. Du hittar sändningarna här.

På lördag startar sändningen klockan 21.00 och håller på till 23.00. På söndag startar sändningen klockan 20.35 och slutar 00.00.

Männens diskus startar klockan 20.40 och männens stav drar i gång klockan strax före 22.00. Hela programmet hittar du här. Observera att tiderna anges i lokal tid i Eugene, så du får lägga på 9 timmar.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter