Annons

Diamond League i Monaco och SM i Kil – allt om friidrottsveckan

Andreas Kramer 1145 (1) Andreas Kramer jagar nya snabba tider på 800 meter.

I ungerska Szekesfehervar mötte Daniel Ståhl under tisdagen Mykolas Alekna och Krisjan Čeh i diskus. På fredag väntar Diamond League i Monaco med Andreas Kramer och i Kil blir det SM-tävlingar i mångkamp och gång.

Annons

Även om friidrottssäsongen gått in i en något lugnare fas tävlas det på av våra svenska aktiva ute i Europa. På nationell nivå är det under helgen dags för JSM-USM-VSM mångkamp och JSM-USM gång.

Spårvägens Daniel Ståhl har tagit sig till ungerska Szekesfehervar och Continental Tour Gold-tävlingen Gyulai Istvan Memorial. Som vanligt har tävlingen lockat till sig starka startfält och herrarnas diskus är inget undantag. Daniel möter både EM-guldmedaljören Kristjan Čeh från Slovienen och den litauiske världsrekordhållaren Mykolas Alekna.

Herrarnas diskus inleds klockan 18.10 och tävlingarna sänds på World Athletics hemsida med start 17.30.

Startlistor och resultat hittar ni på tävlingens hemsida.

***

Annons

Malmö AI:s Wictor Petersson och Spårvägens Jesper Arbinge är på Irland där de i veckan kommet att genomföra två kultävlingar. Först ut är Cork City Sports under tisdagen och på fredag tävlar duon i Dublin på Morton Games.

***

Andreas Kramer är ensam svensk på Diamond League-galan i Monaco. Andreas som satte svenskt rekord på 800 meter i söndags med 1:43.66 möter de tre som i samma lopp gick under 1:42. Algeriets Djamel Sedjati vann då på 1:41.56 före Kenyas Emmanuel Wanyonyi och Gabriel Tual som satte franskt rekord med 1:41.61.

Diamond League Monaco sänds i TV4 och TV4 Play på fredag med start 20.00.

Se tidsprogram och startlistor på Diamond Leagues hemsida.

Annons

***

På söndag tävlar flera av våra främsta sprinters på de erkänt snabba banorna i schweiziska La Chaux-de-Fonds. Örgrytes Lisa Lilja och Malmö-duon Kasper Kadestål och William Trulsson kommer alla till start på 400 meter.

Läs mer på tävlingens hemsida.

***

Under helgen arrangeras JSM-USM-VSM mångkamp tillsammans med JSM-USM gång i värmländska Kil.

Här hittar ni tävlingens hemsida.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter