Elliot Duvert tog hem guldet i nordiska mästerskapen i mångkamp

Elliot Duvert23 Silver- och guldglans med Carl af Forselles och Elliot Duvert.

Det blev svenskt guldskimmer på nordiska mästerskapen i mångkamp som avgjordes i samband med Swedish Combined Events i Borås när Elliot Duvert sopade hem segern.

Under helgen har Swedish Combined Events Challenge avgjorts på Ryavallen i Borås, en World Combined Events tour-tävling på bronsnivå . I samband med den tävlingen avgjordes även nordiska mästerskapen i mångkamp.

Eftersom det var två tävlingar i en kunde en och samma tävling få två segrare, en som vann totalen och en som vann de nordiska mästerskapen. Så blev det på damsidan där kanadensiskan Nicole Ostertag tog sig över 6000 poäng för första gången och tog hem segern i Swedish Combined Events Challenge med 6005 poäng.

Damernas guldmedaljör i nordiska mästerskapen blev i stället tvåan Karla Schärfe från Danmark på 5547 poäng. Silvret gick till Neea Käyhkö från Finland och på bronsplats hittar vi IK Ymer:s Sophie Reid som blev bästa svenska på 5250 poäng.

Justina Esangbedo från Kvarnsvedens GoIF blev sexa med 5021 poäng, Upsala IF:s Tiffanie Magnusson kom på åttonde plats med 4830 poäng och Falu IK:s Alma Uhlin blev tia med 4337 poäng.

Guld och silver till Sverige på herrsidan

På herrsidan var det svenskt i topp både på nordiska mästerskapen och Swedish Combined Events Challenge. Hässelby SK:s Elliot Duvert vann totalen på poängen 7606, vilket endast var 16 poäng under resultaten han hade på junior-VM i Colombia i somras när han tog hem bronset. Man ska komma ihåg att han då hade både lättare redskap och lägre häckar.

– Det är riktigt bra som förstaårssenior, oftast ligger man 100 till 200 poäng efter sin tidigare serie under den första året, säger Sofia Jäger Stenberg, sportchef för mångkamp inom Svensk friidrott.

På silverplats hittar vi Elliot Duverts klubbkompis Carl af Forselles med 7435 poäng och bronset knep Aleksi Savolainen från Finland. På femte plats på nordiska mästerskapen hittar vi Andras Gustafsson med 7005 poäng och som sjua Malte Fuchs Edberg med 6607 poäng.

Du hittar alla resultat från NM och SCEC här.