Elov Olsson sjua på VM över 100 kilometer: ”Grymt nöjd och stolt”

Elov Olsson Elov Olsson kände att han fick ut det han hade i kroppen under VM-loppet på 100 kilometer.

Elov Olsson kom in som sjua på VM över den respektingivande distansen 100 kilometer i Berlin. Det gjorde honom till bästa svensk i loppet, som hade sex svenska löpare på startlinjen.

Tidigt på lördagsmorgonen, klockan 06.30, gick starten för VM på 100 kilometer. Tävlingen avgjordes i Berlin, huvudsakligen på en 7,5 kilometer lång slinga och vi hade sex svenskar på startlinjen.

Det var Elov Olsson från Ockelbo SK, Linus Wirén från Hälle IF, Lina Karlsson från En av Tre Running Club, Sofia Smedman från Team Billingen X-Trail, Nikita Steiner från Hässelby SK och Jessica Svärd från Hälle IF.

Av svenskarna var det bara Elov Olsson som tidigare varit med på VM på distansen, 2016 när han slutade som elva och 2018 när han kom i mål som tia.

Under loppet tävlade löparna dels som individuella löpare, men damerna tävlade också som lag. De svenska herrarna kunde inte tävla som lag eftersom Anton Gustafsson tyvärr fick lämna återbud på grund av sjukdom, och då blev de för få.

Och visst var det en lyckad dag för de svenska herrarna som båda två kom in på topp 15. Elov Olsson sprang in på en fin sjundeplats på tiden 6:30.14, bara 18 minuter efter segraren, japanen Haruki Okamaya.

– Det känns som att jag fick ut det jag hade i kroppen för dagen. Energiintaget gick klockrent och enda störningsmomentet för att veta hur jag låg till tidsmässigt var arrangörens miss med det för korta första varvet. Men jag är grymt nöjd och stolt över den prestation jag åstadkommit idag, säger en nöjd Elov Olsson efter loppet.

På femtonde plats hittar vi Linus Wirén som sprang de 100 kilometerna på 6:39.24.

Sofia Smedman bästa svenska dam

Bästa svenska dam blev Sofia Smedman på en 25:e plats på tiden 7:58.51. Nikita Stainer gick in som 36:a på 8:11.42 och Lina Karlsson kom in som 39:a på 8:19.22. Jessica Svärd kom in på en 58:e plats efter 8:52.47.

Du som vill se bilder och klipp från tävlingarna kan gå in på Instagramkontot @ultradistans.se där bilder har lagts upp under tävlingen.

Du kan också se resultaten på resultatlistorna och mer information hittar du på tävlingens hemsida.