Annons

Emil Johansson imponerade i regnet

M 400M 8202 Emil Johansson, arkivbild.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Bauhausgalans förtävlingar genomfördes i tungt regnfall men det stoppade inte Emil Johansson från att sänka sitt tre år gamla personliga rekord på 400 meter ned till 46.69.

Annons

I söndags satte det svenska mixlaget på 4x400 meter svenskt rekord på Lag-EM. Med i laget då fanns Emil Johansson från Tureberg som gjorde en stark sträcka. På Stockholm Stadion sprang Emil 400 meter individuellt och gick ut lugnare än sydafrikanen Gardeo Isaacs som inledde loppet offensivt. Med upploppet kvar var Emil i kapp och kunde dra ifrån in i mål till seger.

Klockan stannade på 46.69, en förbättring av Emils tidigare personliga rekord med 26 hundradelar. Emil som är 21 år var alltså bara 18 år senast han satte personligt rekord på distansen under Finnkampen i Tammerfors 2020.

Moa Granat satte ett fint personligt rekord på 400 meter häck under Lag-EM med 56.61. På Bauhausgalan gick hon ut hårt i regnet och utmanade tyskan Carolina Krafzik men stumnade något efter sista häcken. Tiden för Moa på andraplats skrevs ändå till fina 57.34.

Samuel Pihlström stod för en stark avslutning på 800 meter där han med 200 meter kvar ökade farten rejält och rundade löparna i täten. I mål var Samuel ohotad segrare på tiden 1:48.62, tre tiondelar från det personliga rekordet som han satt tidigare i år.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Fanny Roos 0632 (1)
Fanny Roos tillbaka över 19 meter i OS-genrepet

I Malmö gjorde flera av våra bästa kastare sina genrep inför OS i Paris. Fanny Roos satte årsbästa i kula när hon var över 19 meter två gånger om och i diskus gjorde Vanessa Kamga karriärens näst bästa tävling.

LÄS MER
Thobias Montler 1TW 7488
Thobias Montler tillbaka över åtta meter

Thobias Montler hade inte hoppat över åtta meter sedan VM-finalen i Budapest för snart ett år sedan. I italienska Celle Ligure visade han att OS-formen är i antågande när han vann tävlingen Meeting Arcobaleno på 8.01.

LÄS MER