Annons

Annons

Emma Ljungberg över 59 meter igen

Emma Ljungberg23 (1) Emma Ljungbergs andra tävling över 59 meter.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Emma Ljungberg fortsätter att visa klass i diskusringen och Fanny Roos stötte ett nytt årsbästa i solen på Sollentunavallen.

I damernas diskus hade Sollentunavallen besök av både Hässelbystjärnan Vanessa Kamga och Emma Ljungberg från Spårvägen som på nationaldagen kastade nytt personligt rekord och klev upp på en femteplats genom tiderna i Sverige. Hon satte press på resten av startfältet i andra omgången när hon för andra gången i karriären kastade över 59 meter, 59.22.

Vanessa Kamgas 57.45 gav henne en tredjeplats inför sista omgången. Det blev inga förändringar på prispallen i sista omgången, utan Emma Ljungberg gick hem med segern med sina 59.22, danskan Lisa Brix Pedersen på andraplatsen på 58.93 och Vanessa Kamga trea på 57.45.

– Det känns helt otroligt, framför allt den här veckan, jag har haft en helt otrolig vecka med nytt pers och långa kast. Det känns inte som att jag har fått på en fullträff än så jag känner mig väldigt spänd inför resten av säsongen, sa en lycklig Emma Ljungberg.

Fanny Roos stötte nytt årsbästa

Redan i första omgången av damernas kula visade Danniel Thomas-Dodd från Jamaica vem som bestämde med en stöt på 19.01 och ökade på till mäktiga 19.66 i tredje omgången. Fanny Roos inledde lite svagt med 16.79 men ökade mer än en meter i andra stöten till 17.98, vilket då räckte till en femteplats bakom fyra internationella stjärnor. Men i tredje omgången stötte Fanny upp sig till en tredjeplats med det nya årsbästat 18.77.

Tilde slogs om segern i längdhoppet

När det var dags för damerna att hoppa längd ställdes två svenskor i högform, Råby Rekarnes Maja Åskag och Tilde Johansson från Ullevi, mot flera internationella namn som Agate De Sousa och Ese Brume från Nigeria med säsongsbästan på 7.03 respektive 6.81. Maja Åskag från Råby Rekarne slog nytt pers för bara några dagar sedan när hon hoppade 6.66, men i Sollentuna inledde hon med två övertramp.

Tilde hoppade 6.54 i andra omgången, vilket var ledarhoppet inför tredje omgången. Ese Brumes 6.54 i tredje omgången gjorde att hon gick om tack vare ett längre andrahopp.

Det blev inga förändringar i toppen i tävlingens slutfas, utan Ese Brume vann, Tilde Johansson kom tvåa och Agate De Sousa trea. Maja Åskag fick nöja sig med en fjärdeplats idag med 6.43. 

– Det var lite surt att vara så nära segern men det var ok. Hyfsat stabilt så det är en bra start. Det var riktigt kul, fint väder och en bra vind, sa Tilde Johansson. 

***

Sändningen från Folksam Grand Prix finns på SVT Play från klockan 18.00 och tävlingen sänds även på SVT2.

Du kan hitta alla resultat från tävlingen här.

Mer information om tävlingen hittar du här.

Relaterade nyheter

Julia Henriksson 2049
Julia Henriksson trea genom tiderna på 60 meter

Två blågula prestationer stod ut lite extra på Folksam GP Stockholm Indoor. Redan i försöksheaten på 60 meter slog Julia Henriksson till med 7.24 som tar upp henne som delat trea genom tiderna. Galan avslutades sedan med ett häftigt 1500-meterslopp d…

LÄS MER
Sara Lennman 6910
Välbesökt Stockholm Indoor invigde årets FGP-säsong

En fullsatt Sätra Friidrottshall utgjorde en fin inramning för årets första Folksam Grand Prix. Tävlingsseriens enda inomhustävling Stockholm Indoor bjöd på fina resultat från bland andra Sara Lennman i kula: ”Jag känner mig på G”, sa hon efter tävli…

LÄS MER