Annons

Annons

Emma Ljungberg storkastade på Simons kast

Emma Ljungberg22 Emma Ljungberg från SM 2022.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Örbyhus hamnar en gång om året i diskus-Sveriges fokus när Simon Pettersson anordnar en tävling, "Sixarby-Simons kast", på sin egen hemmaplan. I år var det Emma Ljungberg från Spårvägen som stod för tävlingens bästa prestation.  

Spårvägens Emma Ljungberg trivdes uppenbarligen mycket bra på Örbyhus idrottsplats denna junidag. Hon hade en strålande serie som bestod av tävlingens sex längsta kast. Serien kröntes dessutom av ett nytt präktigt personligt rekord, 58.83 vilket gör att hon även klättrar på genom-tiderna-listan i Sverige. Emmas förra personliga rekord, 58.18, gav henne en åttondeplats på listan, men nu klättrar hon till en sjätteplats och kliver förbi Karin Colbergs 58.56 från 1994. Resultatet var även nytt banrekord.

En till som förmodligen är nöjd med dagens tävling är trean, Upsala IF:s Molly Broback, som slog till med ett nytt personligt rekord på 52.50. Tävlingens tvåa, Mathilda Eriksson från MAI, förbättrade sitt årsbästa med en hel centimeter till 52.49.

Vanessa Kamga från Hässelby var den dam i startlistan med det bästa årsbästat, men hon hade ingen lyckad tävling, utan fick lämna Örbyhus med fem kryss och ett misslyckat kast på 51.72.

Mer hemmakastare än Simon Pettersson är under sin egen tävling i Örbyhus går knappast att bli. Och visst kunde han ohotad ta hem segern i herrtävlingen inför hemmapubliken. Simons och tävlingens längsta kast kom redan i första omgången, 62.53.

Även tiokamparen Fredrik Samuelsson, som slog nytt pers i tiokamp i Götzis för en dryg vecka sedan, var på plats i Örbyhus för att testa diskusformen och fick gå hem med ett nytt årsbästa som mätte 44.90.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Oskar Edlund U23 EM
Sverige-bästa av Oskar igen!

Oskar Edlund har ännu en gång putsat sitt eget Sverige-bästa på 600 yards. I finalen i Lubbock, Texas, där Big 12 Indoor Track And Field Championships arrangeras, sprang Täbytalangen på 1:08.52.

LÄS MER