Annons

Annons

Emma ny femma genom tiderna – ”Det känns helt fantastiskt!”

Emma Ljungberg 8176 Emma Ljungberg kastar nytt personligt rekord

FOTO: DECA TEXT&BILD

Kringelspelen och tillhörande Kringelkastet avgjordes på ett soligt Södertälje IP under nationaldagen. Det utlovades ”Diskus i motvind, sprint och spjut i medvind”, Södertälje IF höll vad de lovade och en som utnyttjade detta var Emma Ljungberg.

De kvinnliga diskuskastarna kunde dra nytta av den utlovade motvinden. Hässelbys Vanessa Kamga ledde länge med ett kast på 58.99. I sista omgången fick dock Spårvägens Emma Ljungberg på en riktig träff med ett kast som mätte hela 59.48m, tillika ett nytt personligt rekord. 59.48 placerar även henne som femma i Sverige genom tiderna. Vanessa kunde inte svara på Emmas kast idag och fick därmed nöja sig med en andraplats. Trea i tävlingen kom Mathilda Eriksson med ett säsongsbästa som mätte 56.02. När speakern frågade Emma om känslan och säsongens mål svarade hon:

- Det känns helt fantastiskt! Det är ju framför allt SM, men sen får vi se vad som händer, Finnkampen också självklart, men det är många som kastar bra nu!

Männens A-final över 100 meter gick dessvärre i för stark medvind då den mätte 3.2. Det var en tuff fight om segern mellan klubbkamraterna Simon Plesse och Desmond Rogo, från Upsala IF, som båda sprang i mål på snabba tiden 10.42 (årets tredje snabbaste medvindsresultat). Efter granskning av målfotot bedömdes Simon etta och Desmond tvåa, följda av Malmös Jean-Christian Zirignon, som sprang i mål på 10.59. Det sprangs även två extralopp där Simon inte var anmäld. I extraloppet var Desmond snabbast med tiden 10.70, denna gång i motvind, -2.1.

De fem kvinnor som sprang 400m bjöd på ett starkt lopp där två sprang i mål på nya säsongsbästa medan rastrerande tre deltagande persade.  Först i mål var Täbys Linnéa Frobe med en segertid på nya säsongsbästat 54.54, vilket leder till att hon puttar ned Josephine Risberg Thoor från förstaplatsen i årets Sverigestatistik. Tvåa i loppet kom Josephine Risberg Thoor på säsongsbästat 54.84 och är numera tvåa i Sverige i år. Bronset togs av Matilda Borg på nya personliga rekordet 55.43, vilket placerar henne som trea i Sverige i år.

 

Resultaten hittar du HÄR

Friidrottskanalens sändning hittar du HÄR

Svensk Friidrott Kommunikation

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Oskar Edlund U23 EM
Sverige-bästa av Oskar igen!

Oskar Edlund har ännu en gång putsat sitt eget Sverige-bästa på 600 yards. I finalen i Lubbock, Texas, där Big 12 Indoor Track And Field Championships arrangeras, sprang Täbytalangen på 1:08.52.

LÄS MER