Annons

Erlandsson fantastisk fyra i EM-finalen: ”Det är obeskrivligt”

Erik Erlandsson 24

FOTO: DECA TEXT&BILD

Erik Erlandsson slog till med ett kanonlopp i EM-finalen på 200 meter och slutade som fyra i Europa: ”Gick bara ut och hade kul”, säger Erik Erlandsson.

Annons

Det var ingen spikrak väg till final för IFK Lunds Erik Erlandsson. Efter att ha sprungit övertygande i sitt försöksheat på nytt pers och sedan ytterligare putsat på sin bästatid i semifinalen till 20.52 kom han in på samma tusendel som tjecken Tomas Nemejc. Till en början stod båda som kvalificerade till final, men beslutet ändrades plötsligt och det var inte förrän efter midnatt, natten till måndagen, som det slutgiltiga beslutet kom – att Erik skulle få springa final på måndagskvällen. Och som han sprang!

Men ingenting med Erik Erlandssons EM ska vara helt enkelt utan finalen inleddes med en tjuvstart och diskvalificering av tysken Hartmann. På andra försöket kom de så iväg.

Erik Erlandsson kom snabbt upp ut blocken och sprang en fin kurva, trots sin snäva innerbana, och han kom ut ur kurvan med hög fart.

På upploppet kunde han ta in på löparna framför sig och Erik tryckte sig fram till en fantastisk fjärdeplats. Han korsade mållinjen på 20.57, en ynka tiondel från bronsmedaljen.

– Det är sjukt. Jag säger som jag sa igår, för fyra veckor sedan visste jag inte om jag skulle vara här och nu är jag fyra i Europa, säger en tagen Erik Erlandsson till SVT efter superloppet.

Annons

Han fortsätter:

– Jag går in utan press, jag var redo och vet att jag kan. Gick bara ut och hade kul. Det är obeskrivligt. Jag var inte så nervös, jag ville ju prestera, men också bara gå ut och ha kul.

Vann gjorde Timothy Mumenthaler från Schweiz på tiden 20.28.

Läs allt om EM i vår EM-guide.

Alla resultat från EM i Rom hittar du här.

 

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Lima Förhandsuttagna
Åtta förhandsuttagna till junior-VM i Peru

I dag presenteras åtta aktiva som förhandsuttagna till junior-VM i Peru i slutet av augusti. "Säsongen är i full gång och vi har mängder av juniorer som imponerar. Det känns jättekul att redan nu kunna presentera åtta starka namn som förhandsuttagna"…

LÄS MER