Annons

Europamästaren Perseus går SM på hemmaplan

Perseus Karlström 4857

FOTO: DECA TEXT&BILD

Perseus Karlström gick nyss hem ett övertygande EM-guld på 20 kilometer i Rom och nu på lördag den 15 juni ställer han upp i gång-SM i sin hemstad Eskilstuna: "Den största och viktigaste tävlingen på hemmaplan", säger Perseus.

Annons

Lördag den 15 juni är det dags för gång-SM på landsväg i Eskilstuna. Och mästerskapet har fått lite extra guldskimmer eftersom den nyblivne europamästaren Perseus Karlström ställer upp i seniorklassen. Perseus tävlar för Eskilstuna FI, så det är verkligen ett mästerskap på hans egen bakgård.

– SM är alltid SM och det är ju den största och viktigaste tävlingen på hemmaplan, så det är alltid roligt att vara med och kämpa, säger Perseus Karlstöm och fortsätter:

– Även om det inte är på samma sätt nu så var alltid SM en otroligt viktig tävling och steget ut mot vägen. Jag hade de jag såg upp till och det var otroligt inspirerande att möta och se de som var bäst i Sverige. Nu är det jag som är den inspirationen och det är jätteviktigt att axla den rollen som ambassadör och inspirationskälla för den yngre generationen.

Det är totalt nio startande i senior- och veteranklassen för män och fem i de kvinnliga klasserna. Männen går 20 kilometer och kvinnorna 10 kilometer och båda startar vid Björksgatan i Eskilstuna. Starttiden för männen är klockan 11.00 och kvinnorna startar klockan 12.15.

Du kan läsa mer om mästerskapet här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter