Annons

Annons

EYOF-brons till Majken Söderlund Larsson

Majken Söderlund Larsson (1) Majken Söderlund Larsson tog Sveriges första friidrottsmedalj under EYOF.

FOTO: LISA HANNULA VIRVING

Sverige har tagit sin första friidrottsmedalj under EYOF i slovenska Maribor. Majken Söderlund Larsson sänkte sitt personliga rekord på 2000 meter hinder till 6:36.01 vilket räckte till en bronsmedalj.

Försöksloppen på 2000 meter hinder ströks på grund av kraftigt regn vilket gjorde att det var hela 20 stycken tjejer i finalen. Väl i finalen var Karolina Jarosova från Tjeckien överlägsen och bärgade guldet på 6:23.58. Majken Söderlund Larsson och norskan Andra Nygaard Vie gick en kamp om de övriga medaljerna där Nygaard Vie tog silvret på 6:33.99 medan Majken knep bronset på nya personliga rekordet 6:36.01.

Bronset är Sveriges första friidrottsmedalj under årets upplaga av EYOF. 

Patricia Kamga vann i fjol guld i tjejernas slägga när EYOF avgjordes i slovakiska Banska Bystrica. I Maribor slutade hon på en tionde plats i släggfinalen med ett 59.14. Carmen Cernjul missade finalen på 800 meter med otroligt liten marginal, hennes 2:09.74 var tre hundradelar från ett avancemang.

Ludvig Fredman lyckades inte ta sig till diskusfinalen utan blev utslagen i kvalet med ett kast på 52.19. Lovisa Ulvenstam blev sjua i trestegsfinalen med 12.28, guldet gick till Erika Saraceni från Italien som hoppade 13.42 i den sista omgången.

Tävlingarna livestreams här.

Se tidsprogram och resultat här.

Hela den svenska truppen.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

IVM 2024 Sajt
Truppen till inomhus-VM presenterad: "En stark trupp"

Nu är den svenska truppen till inomhus-VM i Glasgow klar. Totalt räknar förbundskapten Kajsa Bergqvist med elva aktiva, fem kvinnor och sex män. "Det är en stark trupp med flera aktiva som kan vara med och slåss om de främsta placeringarna", säger Ka…

LÄS MER
Friidrottskanalen (1)
Friidrottskanalen öppnar för säsongen 2024

I samband med att inomhussäsongen dragit igång på allvar rullar även Friidrottskanalens sändningar från tävlingarna igång. Här hittar du aktuella sändningar för den närmsta tiden.

LÄS MER