Annons

Annons

Fanny Roos åtta i Bryssel – Ealey segrade framför nationaloperan

Fanny Roos 2178 Fanny Roos på VM i Budapest.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Under torsdagen smygstartade Bryssels Diamond League-gala med kvinnornas kultävling som avgjordes med Belgiens nationalopera som fond. Chase Ealey vann med en längstastöt på 20.05. Fanny Roos stötte 18.88 och slutade åtta.

Under fredagen är det dags för Mondo Duplantis och stora delar av världseliten att tävla i Bryssels Diamond League-gala, den näst sista tävlingen i årets serie som avslutas i Eugene om en dryg vecka.

Men redan under torsdagen avgjordes alltså kvinnornas kultävling, där vi också hade svensk representation i form av Fanny Roos.

Vassast i det tio kvinnor starka startfältet var amerikanska världsmästarinnan Chase Ealey som var ensam om att stöta över 20 meter. Ealey segrade med 20.05, tvåa blev kanadensiskan Sarah Mitton som stötte 19.76 och trea amerikanskan Maggie Ewen, 19.64.

Fanny Roos slutade åtta med en längstastöt på 18.88, samma resultat som sjuan Danniel Thomas-Dodd uppnådde men jamaicanskan hade bättre andraresultat.

Här hittas resultaten från kultävlingen.

Morgondagens tävlingar i Bryssel sänds på TV4 Play.

Relaterade nyheter

Oskar Edlund U23 EM
Sverige-bästa av Oskar igen!

Oskar Edlund har ännu en gång putsat sitt eget Sverige-bästa på 600 yards. I finalen i Lubbock, Texas, där Big 12 Indoor Track And Field Championships arrangeras, sprang Täbytalangen på 1:08.52.

LÄS MER