Annons

Fanny vs Axelina på Sola Arena – "Blir grymt spännande!"

Ax Och Fanny Axelina Johansson och Fanny Roos.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Folksam Grand Prix Karlstad presenterar ännu stjärnduell inför galan på Sola Arena den 4 juli. Det är nu klart att kulstjärnorna Fanny Roos och Axelina Johansson tävlar i Karlstad.

Annons

Torsdagen den 4 juli är det åter dags för Folksam Grand Prix-tävling på Sola Arena i Karlstad. Det blir den 25:e tävlingen i ordningen med internationellt startfält i Karlstad sedan nystarten 1999. Då 1999, gjorde Ludmila Engqvist sin sista friidrottstävling i karriären och över 8000 personer hade tagit sig till Tingvalla för premiären av Götagalan, som tävlingen då hette.

Sedan tidigare är det klart att Folksam Grand Prix Karlstad torsdag 4 juli bjuder på diskusduellen mellan Daniel Ståhl och Kristjan Ceh, en repris på VM-finalen från Budapest.

Det är också klart att både Henrik Larsson och Julia Henriksson springer 200 meter mot internationellt motstånd, att Melwin Lycke Holm hoppar höjd på hemmaplan och publiken får se en häftig släggbatalj mellan Grete Ahlberg, Rebecca Hallerth och Thea Löfman.

Nu presenterar arrangören ännu en härlig fajt. Sveriges två kulgiganter, Fanny Roos och Axelina Johansson, möts i en duell framför huvudläktaren. Axelina som förra året slog igenom med svenskt rekord och 19.54 kommer nu hem från USA för att ladda inför OS. Fanny Roos, som i Sollentuna i söndags stötte fina 18.93, tar också hon sikte mot OS i Paris. Fannys segerstöt i Sollentuna hade gett henne EM-guld vid finalen i Rom förra veckan. Det säger en del om kapaciteten på duon.

Nu är det alltså klart att tjejerna OS-laddar i Karlstad i ett möte mot och med varandra i uppladdningen mot OS i Paris.

- Det här ska bli riktigt kul! Vi flyttar ner kulan mot huvudläktaren vid höjdhoppet för att skapa bästa möjliga inramning. Det känns som att båda tjejerna har mycket outtaget i år, det blir grymt spännande, konstaterar tävlingsledaren Johan Engberg.

Mer info om galan hittas här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter