Annons

Annons

Favoritguld på ISM till Khaddi och Melwin

Khaddi Sagnia23 Khaddi Sagnia tog hem sitt sjätte ISM-guld i längdhopp.

Det blev en jämn längdfinal för damerna, men Khaddi Sagnia fick med sig en guldmedalj. Även Melwin Lycke Holm lyckades få med sig guld från Atleticum i Malmö.

Damernas längdhopp hade alla möjligheter att bli både högklassig och spännande med trion Khaddi Sagnia, Tilde Johansson och Maja Åskag på plats i Malmö. Och efter första omgången var det just den trion som radade upp sig i topp med Khaddi överst med ett hopp på 6.32, Tilde på andra plats med 6.16 och Maja som trea, 6.04.

I andra omgången hoppade IF Göta Karlstads Kaiza Karlén om Maja Åskag och gick in som ny trea på 6.08. I tredje hoppade även Upsala IF:s Karolina Svensson 6.08.

Tilde ökade till 6.27 i tredje omgången och tog ett ännu fastare grepp om silvermedaljen.

Men det var minst sagt en kamp om topplaceringarna. Inför den fjärde omgången låg de sex översta placeringarna inom 29 centimeter.

Det var inga större förändringar under de sista omgångarna och medaljerna gick till Khaddi Sagnia som plockade hem sitt sjätte ISM-guld i längdhopp med 6.32, silver till Tilde Johansson på 6.27 och brons till Kaiza Karlén, 6.24.

– Det var svårhoppat idag, men det var det för alla, så det var väldigt skönt att få med sig guldet, säger en nöjd och lättad Khaddi Sagnia som också säger att hon tror att det var nerver inblandade:

– Allt har känts bra innan, jag har haft lite småskavanker, men när jag väl började hoppa så kändes det bra. Det kan ha varit lite nerver. 

Höjdduell mellan Melwin och Fabian

Det fanns möjlighet till en rafflande duell i herrarnas höjdtävling mellan Melwin Lycke Holm från Kils AIK och Fabian Delryd, Täby IS. De delar på det svenska årsbästat 2.17 och skulle kunna hoppa högt idag.

Fabian blev förste man över två meter, när alla andra hade rivit på höjden. Efter honom följde sju killar till över två meter.

När ribban låg på 2.04 stod det klart att det skulle bli en duell just mellan Fabian Delryd och Melwin Lycke Holm som var de enda två som klarade höjden. Dessutom blev det en delad bronsplats mellan klubbkompisarna Elliot Duvert och Vincent Arousell från Hässelby SK och Oskar Lundqvist från Upsala IF.

Melwin var först över 2.08 och Fabian följde i andra försöket. Då hoppade Melwin över 2.11 medan Fabian Delryd rev sina första två försök på höjden. När han även rev det tredje och sista försöket var det avgjort och Melwin Lycke Holm tog guldet i höjd, Fabian Delryd tog silver följd av den ovan nämnda bronstrion.

– Jag är väldigt nöjd. Mästerskap är till för att vinna och då spelar höjden inte så stor roll, säger Melwin Lycke Holm, som vaknade med feber och hosta på tävlingsdagen och var glad över att ha kommit till start.

Se alla resultat från ISM i Malmö.

Relaterade nyheter

Daniel Ståhl Kajsa
Kajsa Bergqvist: "Själva definitionen av en bragd!"

Bragguldet till Daniel Ståhl – och förbundskapten Kajsa Bergqvist hyllar bragdjuryns val. "VM-guldet går utanpå alla Daniels tidigare fantastiska prestationer. Det är ett definierande ögonblick av vilken idrottsman han är", säger Kajsa.

LÄS MER
Daniel Ståhl Kast
Tränare Jönsson: "Extremt stor glädje och stolthet"

Det är många som gläds åt Daniel Ståhls bragdmedalj och tränaren Staffan Jönsson står givetvis långt fram i hyllningskören: "Jag känner en extremt stor glädje och stolthet och jag är glad för Daniel skull. Han har kämpat på i många år och tagit många…

LÄS MER