Annons

Annons

Fjärdeplats för Olivia Lundberg på EYOF

EYOF Olivia Olivia Lundberg slutade fyra i finalen på 100 meter.

Under den andra dagen av EYOF i Maribor slog Olivia Lundberg från Mölndals AIK till med en fjärdeplats i tjejernas final på 100 meter. Med 11.94 var Olivia fem hundradelar från bronsmedaljen.

Olivia Lundberg, som i år sänkt sitt personliga rekord på 100 meter ned till 11.56 och ligger trea på den svenska årsbästalistan för seniorer, tog sig vidare till final efter 11.87 i sitt försöksheat. Väl i finalen hade Olivia innerbanan och det blev en jämn kamp om medaljerna där Olivia sprang in på fjärde plats med 11.94. Guldet gick till Miia Ott från Estland på 11.80 och silvret till italienska Alice Pagliarini med 11.88. Upp till bronset fattades det fem hundradelar för Olivia när Zita Szentgyorgyi från Ungern blev trea med tiden 11.89.

Under inledningsdagen av EYOF slutade Freja Bjerström nia i finalen på 3000 meter med tiden 9:46.46. Frejas personliga rekord från Världsungdomsspelen är 9:42.63. Ludvig Fredman missade finalen i killarnas kula efter att ha slutat på en 14:e i kvalet med 16.65, för final hade det krävts 16.94.

EYOF:s andra dag inleddes med skyfall som gjorde att tävlingarna sköts upp. Akilles Tegelbjaerg som på måndagen hade inlett tiokampen kom aldrig till start den andra dagen. Det blev inget avancemang till final på 400 meter häck för Sigge Bergentz efter 58.15 i försöksloppet.

Tävlingarna livestreams här.

Se tidsprogram och resultat här.

Hela den svenska truppen.

 

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

IVM 2024 Sajt
Truppen till inomhus-VM presenterad: "En stark trupp"

Nu är den svenska truppen till inomhus-VM i Glasgow klar. Totalt räknar förbundskapten Kajsa Bergqvist med elva aktiva, fem kvinnor och sex män. "Det är en stark trupp med flera aktiva som kan vara med och slåss om de främsta placeringarna", säger Ka…

LÄS MER
Friidrottskanalen (1)
Friidrottskanalen öppnar för säsongen 2024

I samband med att inomhussäsongen dragit igång på allvar rullar även Friidrottskanalens sändningar från tävlingarna igång. Här hittar du aktuella sändningar för den närmsta tiden.

LÄS MER