Annons

Annons

Folksam Grand Prix till Borås i augusti

Julia Wennersten (3) IK Ymers Julia Wennersten vid hemma-SM på Ryavallen 2021.

Nu står det klart var sommarens avslutande Folksam Grand Prix-tävling arrangeras. Efter Sollentuna den 16 juni och Karlstad 4 juli avslutas serien i Borås den 21 augusti. "Det känns fantastiskt kul att allting är klart och spännande med en ny Folksam GP-ort", säger Svenska Friidrottsförbundets evenemangsansvarige Magnus Malmsborg.

Den 3 februari arrangerades Folksam GP Stockholm Indoor och i sommar är det dags för ytterligare tre Folksam Grand Prix-tävlingar. Sollentuna och Karlstad är med "som vanligt" men den tredje tävlingen arrangeras av IK Ymer i Borås, vilket är helt nytt för Folksam GP-cirkusen.

– Det är en nyhet som känns jätterolig att nu kunna kommunicera ut. Och jag är övertygad om att IK Ymer, som ju arrangerade Friidrotts-SM så sent som 2021, kommer att skapa en fantastisk finaltävling på årets Folksam GP-serie, säger Magnus Malmsborg.

Datumet för tävlingen i Borås, den 21 augusti, är tio dagar efter OS i Paris och nio dagar före Finnkampen. För många som vill bli uttagna till Finnkampslaget blir Borås sista chansen att imponera på förbundskapten Kajsa Bergqvist.

– Vi på IK Ymer tycker att det ska bli oerhört roligt att arrangera ett Folksam GP på Ryavallen för första gången. Vi hoppas att kunna bjuda på en riktig friidrottsfest och att det kommer mycket publik som kan heja fram våra svenska stjärnor när de ställs mot internationellt motstånd, säger Anna Hellsten Kronander på IK Ymer.

Mer information om alla Folksam GP-tävlingar hittar du på vår arrangemangssida.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Julia Henriksson 2049
Julia Henriksson trea genom tiderna på 60 meter

Två blågula prestationer stod ut lite extra på Folksam GP Stockholm Indoor. Redan i försöksheaten på 60 meter slog Julia Henriksson till med 7.24 som tar upp henne som delat trea genom tiderna. Galan avslutades sedan med ett häftigt 1500-meterslopp d…

LÄS MER
Sara Lennman 6910
Välbesökt Stockholm Indoor invigde årets FGP-säsong

En fullsatt Sätra Friidrottshall utgjorde en fin inramning för årets första Folksam Grand Prix. Tävlingsseriens enda inomhustävling Stockholm Indoor bjöd på fina resultat från bland andra Sara Lennman i kula: ”Jag känner mig på G”, sa hon efter tävli…

LÄS MER