Annons

Annons

Förhandsfavoriterna sprang hem SM-gulden i halvmaraton

Samuel Russom 9902 Guldmedaljören Samuel Russom i full fart.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Under fredagskvällen den 7 juli bjöd Hälle IF tillsammans med Villstad GIF in till Anderstorp Running Grand Prix, vilket även klassas som SM i halvmaraton. För tredje året avgjordes SM på den klassiska motorbanan i Anderstorp där de båda förhandsfavoriterna, Samuel Russom och Carolina Wikström sprang i mål som guldmedaljörer.

Samuel Russom (Hässelby SK) drog ifrån resterande löpare tidigt och lämnade en lucka ned till Ebba Tulu Chala (Keep Up RC), Mustafa Mohamed (Hälle IF) och Archibald Casteel (Spårvägens FK), Samuel passerade 10 km på 29:65 medan Ebba, Musse och Archibald passerade 10 km på 31.37.

Samuel höll täten själv loppet igenom och sprang i mål som ohotad segrare på tiden 1:03:26. Mot slutet tappade Archibald kontakten med klungan och det blev därmed en man mindre i striden om medaljerna. Med en kilometer kvar av loppet drog Ebba ifrån Musse och sprang i mål som silvermedaljör på tiden 01:06:29, följd av Musse som korsade mållinjen och tog bronspengen på 1:06:37.

Guldmedaljören Carolina Wikström passerar mållinjen

På den kvinnliga sidan var det länge en tät strid då de tre medaljörerna, Carolina Wikström (Upsala IF), Johanna Larsson (Örgryte IS) och Carolina Johnson (Linköpings GIF), passerade 10 km samtidigt på 36:07. Med en kilometer kvar, på ungefär samma ställe som Ebba, drog Carolina Wikström ifrån och höll ledningen in i mål. Carolina Wikström sprang i mål på 1:15:17, följd av Johanna Larsson på nya personliga rekordet 1:15:34 och bronsmedaljören Carolina Johnson 1:15:57. Såhär säger guldmedaljören Carolina om loppet:

– Det var bra! Johanna gjorde ett enormt jobb, jag flöt bakom henne ganska länge, det varierade lite, var lite fartlek. Sista kilometern skulle jag trycka, hade som mål att ligga kvar ganska länge och våga lita på min spurt.

Här hittar du alla resultat.

Relaterade nyheter