Forssell tvåa genom tiderna – grymma juniorprestationer

Sara Forssell (1)

FOTO: DECA TEXT&BILD

Sara Forssell imponerade stort på Raka Spåret där hon persade i vikt med 21.88 – ett resultat som gör henne till Sverigetvåa genom alla tider. Under lördagen bjöd även juniorer och veteraner på mycket vassa resultat.

Listan toppas alltjämt av Ida Storm som 2017 kastade 23.73, men i och med lördagens fullträff förbättrade Sara Forssell sitt eget pers med 91 centimeter och den nyblivna IF Göta-kastaren hoppade därmed upp från sjätte till andra plats på genom-tiderna-listan.

Tvåa i Sätra Friidrottshall blev Hässelbys Vanessa Kamga som noterades för 20.46, en dryg meter kortare än det pers hon satte i Falun för ett par veckor sedan.

Fantastiska juniorresultat

Raka Spåret bjöd även på fantastiska juniorresultat. På 200 meter klockades Hässelbys 18-åring Nora Lindahl (bilden nedan) för 23.96, en kapning av det personliga rekordet med 33 hundradelar och ett resultat som för henne upp till tredje plats på genom-tiderna-listan för F19. Noras tidigare rekord, 24.29, kom i Växjö den 20 januari.

Lite senare på dagen bjöd Raka Spåret på 1500- och 3000-meterslopp i Sollentuna och sammantaget sattes en mängd personliga rekord.

På damernas 1500 meter såg vi rejäla sänkningar för både ettan och tvåan. IF Götas Olivia Weslien segrade på 4:20.86, strax före IFK Göteborgs Saga Provci (bilden nedan) som sprang i mål på 4:21.48, en tid som innebär att 18-åringen hoppar upp från tionde till tredje plats på genom-tiderna-listan för F19. Sagas tidigare rekord, 4:26.37, satte hon i Karlstad den 28 januari.

HÄR hittas alla resultat på Raka Spåret.

Seger för Fanny i Frankrike

På en gala i franska Val-de-Reuil gjorde Fanny Roos under lördagen årets fjärde tävling och den här gången blev det seger för MAI-stjärnan. Fanny stötte 18.41 som längst och hade 22 centimeters marginal till jamaicanskan Danniel Thomas-Dodd som blev tvåa. Resultat från galan hittas HÄR.

Fannys hittills längsta stöt i år, 18.66, kom i årsdebuten i Karlsruhe.

Ännu ett veteranrekord av Martinez

Lion Martinez slår rekord på löpande band. Under lördagen kom Upsala-sprintern tvåa på 60 m på Göteborgs Inomhus och putsade då sitt svenska rekord i M45-klassen till 6.88.

Lion har i år hunnit sätta fem (!) svenska veteranrekord i M45-klassen och under lördagen putsade han alltså sitt 6.89 från i torsdags till 6.88, en tid han för övrigt sprang på i både försök och final.

Tävlingen i Friidrottens Hus vanns av klubbkompisen Desmond Rogo som sprang på nya årsbästat 6.84.

HÄR hittas alla resultat från Göteborgs Inomhus.

Uppåt för Lycke Holm

Under fredagen slog Melwin Lycke Holm till med årsbästa i höjdhopp. På en tävling i tyska Weinheim klarade Kilshopparen 2.17 i andra försöket. Melwin försökte sedan tre gånger på 2.20, men 2.18 är alltjämt hans personliga rekord. I nuläget delar Fabian Delryd och Melwin Lycke Holm förstaplatsen på den svenska årsbästalistan.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

MTG Stadion
Följ med till Bauhaus Junioren-Gala i Mannheim

Några av de bästa juniorerna i åldern 18-19 år från hela Europa deltar i Bauhaus Junioren-Gala i tyska Mannheim och tävlingen har uppnått internationellt erkännande genom åren med deltagande av juniorer i världsklass. I sommar avgörs tävlingen 24-25…

LÄS MER