Annons

Annons

Friidrott i veckan – Folksam Grand Prix och lag-SM

Daniel Ståhl Daniel Ståhl tävlar under Folksam Grand Prix Karlstad.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Ny vecka, nya tävlingar. Och den här gången kan du njuta av såväl stavgala i Karlstad som SM-löpning i Anderstorp och se storstjärnor samla in viktiga klubbpoäng.

Förra veckan avslutades med en regnig Diamond League-gala på Stockholm Stadion där några av våra svenska stjärnor mot alla odds lyckades slå till med kanonresultat, eller vad sägs om 6.05 i stav av Mondo Duplantis och Emil Danielssons 7:39.70 på 3000 meter?

Nu är det dags för en ny vecka och nya tävlingar, både galor och SM-tävlingar står på menyn och nya fina resultat är att vänta.

Tisdag 4 juli

Folksam Grand Prix, Karlstad – stavgala

Den tredje FGP-tävlingen för sommaren tjuvstartar med en stavgala i Karlstads Inre hamn på tisdagskvällen.

Svenska deltagare: Michaela Meijer, Hanna Jansson, Kajsa Roth och Sara Winberg.

Sändning: Stavgalan sänds på Friidrottskanalen klockan 18.15.

Mer information med startlistor och resultatservice på hemsidan.

***

Onsdag 5 juli

Folksam Grand Prix, Karlstad

Svenska deltagare: Bland andra Melwin Lycke-Holm – höjdhopp, Thobias Montler – längdhopp, Daniel Ståhl – diskus, Julia Henriksson – 200 meter, Maja Åskag – längdhopp, Fanny Roos – kula.

Sändning: SVT och SVT Play klockan 18.00.

Mer information med startlistor och resultatservice på hemsidan. Där hittar du också en länk till biljettköp.

***

Fredag 7 juli

SM i halvmaraton, Anderstorp

Återigen går SM i halvmaraton på den snabba motorbanan i Anderstorp, så fredagskvällen lär bjuda på fina tider. Starten för SM-loppet går klockan 19.00.

Svenska deltagare: Ett par av favoriterna att slåss om medaljerna bland männen är Archibald Casteel (Spårvägens FK) och Samuel Russom (Hässelby SK). Vi kommer även att få se Sverigeettan Carolina Wikström (Upsala IF) göra upp om medaljerna med starka löpare som Johanna Larsson (Örgryte IS).

Sändning: En enklare sändning kommer att finnas på Hälle IF:s Instagram, 19.00.

Mer information hittar du på hemsidan.

***

Lördag 8 juli

Lag-SM, Sollentuna

På lördag är det dags för finalen i lag-SM. Lagen som drabbar samman är på den manliga sidan Örgryte IS, Upsala IF, Hässelby SK, Spårvägens FK, Ullevi FK, Mölndals AIK, Turebergs FK och Malmö AI. Lagen på kvinnosidan är Spårvägens FK, Ulllevi FK, Hässelby SK, IF Göta Karlstad, Upsala IF, Malmö AI, Örgryte IS, Täby IS.

Tävlingarna kommer inte att sändas i år, men det går utmärkt att komma till Sollentunavallen och titta på plats. Tävlingarna börjar 10.30 och slutar 17.00.

Svenska deltagare: Det är så klart massor av deltagare och många av de stora stjärnorna ställer upp och tävlar för sina klubbar. Du kan exempelvis se Daniel Ståhl (Spårvägens FK) u diskus, Emil Danielsson (Spårvägen FK) på 800 meter, Jonas Glans (Malmö AI) på 5000 meter, Julia Henriksson (Malmö AI) på 200 meter och Fanny Roos (Malmö AI) i kula.  

Mer information hittar du på hemsidan.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter