Annons

Annons

Fyra av våra största hedrade när Sätra fyllde 25

Jubilarer 999 Jubilarer 999 Daniel Ståhl och Angelica Bengtsson var två som hyllades i Sätra Friidrottshall. De fyra Sätrahalls-legendarerna Daniel Ståhl, Angelica Bengtsson, Moa Hjelmer och Michel Tornéus.

FOTO: DECA TEXT&BILD

FOTO: DECA TEXT&BILD

På lördagen firade Sätra Friidrottshall 25 år vilket uppmärksammades med att fyra aktiva för vilka hallen verkligen betytt mycket fick ta plats på väggen. Hela kvartetten – Daniel Ståhl, Angelica Bengtsson, Michel Tornéus och Moa Hjelmer – var på plats och intervjuades på scenen.

Hallen har betytt väldigt mycket för stockholmsfriidrotten och främst då givetvis södra Stockholm. Dels i form av möjligheten att tävla men ännu mer för de fina träningsmöjligheterna för seniorer juniorer, ungdomar och veteraner.
– Jag gjorde min allra första arenatävling här i Sätra i december 1999. Jag sprang 60 m och hoppade längd och har en medalj kvar från den tävlingen någonstans. Sedan dess har det blivit otaliga träningspass här och förstås många tävlingar. Den här hallen har varit min huvudsakliga träningsarena varje vinter i nästan 25 år, säger Moa.

Inspiration för framtida generationer
Daniel Ståhl gjorde sin första diskustävling på Sätra IP intill och Michel Tornéus har precis som Moa tränat otaliga timmar i hallen. Angelica Bengtssons främsta minne är juniorvärldsrekordet i stav 2011.
Tanken är att de fyra porträtten i storformat i Sätra Friidrottshall inte bara ska hedra dessa aktiva och bevara minnet av deras prestationer utan att porträtten också ska utgöra en extra inspiration för framtida generationer av Stockholms friidrottare med höga ambitioner.

Läs mer på Gotland-Stockholms FIF:s hemsida

Jonas Hedman 2023

Jonas Hedman

Ansvarig Friidrottsstatistik.se

070-999 51 04 jonas.hedman@friidrott.se

Relaterade nyheter