Annons

Annons

Fyra medaljer till svenska friidrottarna under Special Olympics Summer Games

Alexander Lillieskold23 Alexander Lilliesköld tog silver i längdhopp.

FOTO: KARL NILSSON

Mellan den 17 och 25 avgjordes Special Olympics Summer Games i Berlin och i det svenska laget fanns fyra friidrottare med. Och lika många medaljer som deltagare fick de med sig hem.

Special olympics Summer games är ett stort internationellt mästerskap för idrottare med intellektuell funktionsnedsättning som har avgjorts under slutet av juni i Berlin. Igår, söndag, var sista dagen och nu när vi kan summera hela spelen kan vi se att de svenska friidrottarna fick med sig fyra medaljer hem från Tyskland.

Det svenska laget bestod av Alexander Lilliesköld, Emma Ericsson, Joel Reinholdsson och Lina Hedberg och den enda svenska guldmedaljen var en sann laginsats. Den ädlaste medaljen kom nämligen i 4x100 meter mixstafett där det svenska laget kom in på 53.28, som tvåa. Men efter dramatik blev laget från Burkina Faso, som gick först in i mål, diskat och guldmedaljen gick till Sverige.

Men det var inte den enda svenska medaljen på sprintdistans. Joel Reinholdsson fick även med sig en bronsmedalj när sprang 100 meter på 11.79. Med marginalerna på sin sida hade han kunnat kamma hem en silvermedalj eftersom det bara skilde en ynka hundradel till silverplatsen.

Emma Ericsson med sin bronsmedalj.

Två medaljer i teknikgrenarna

Någon som verkligen hade marginalerna på sin sida var Emma Ericsson i kula, som kunde plocka med sig en bronsmedalj från Berlin efter att ha stött 8.89, endast en centimeter längre än fyrans 8.88.

Men Emma var inte ensam att ta medalj i en teknikgren. Alexander Lilliesköld slog till med sitt första längdhopp över fem meter och kunde efter tävlingen konstatera att det nya personliga rekordet även räckte till en silverplats.

Alla resultat från Special Olympics Summer Games hittar ni här.

Relaterade nyheter