Annons

Annons

Fyra svenska friidrottare redan klara för OS i Paris

Daniel Ståhl 2967 Ska Daniel Ståhl kunna försvara sitt guld från OS i Tokyo?

FOTO: DECA TEXT&BILD

Redan nu börjar namn på OS-aktuella svenskar trilla in. Idag presenterades de första fyra friidrottarna som ska få starta i de olympiska spelen i Paris nästa år.

De första namnen till den svenska OS-truppen är presenterade. Presentationen sändes live på Svenska olympiska kommitténs Instagram och TikTok under tisdagseftermiddagen. Just nu befinner sig ett stort gäng aktiva som siktar mot OS på Fuerteventura på SOK:s Olympic Camp där de bland annat har träningsläger och lär känna varandra bättre.

Bland de fyra uttagna friidrottarna hittar vi två som har guldmedaljer från Tokyo att försvara, nämligen Armand Duplantis och Daniel Ståhl. De andra två är Perseus Karlström och Thobias Montler. 

Armand Duplantis, stavhopp

Daniel Ståhl, diskus

Perseus Karlström, gång

Thobias Montler, längdhopp

Friidrottstävlingarna under de Olympiska spelen i Paris börjar den 1 augusti 2024 och fler namn till den svenska truppen kommer att presenteras längre fram.

Läs mer om nomineringsgränserna till OS i Paris här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

IVM 2024 Sajt
Truppen till inomhus-VM presenterad: "En stark trupp"

Nu är den svenska truppen till inomhus-VM i Glasgow klar. Totalt räknar förbundskapten Kajsa Bergqvist med elva aktiva, fem kvinnor och sex män. "Det är en stark trupp med flera aktiva som kan vara med och slåss om de främsta placeringarna", säger Ka…

LÄS MER
Friidrottskanalen (1)
Friidrottskanalen öppnar för säsongen 2024

I samband med att inomhussäsongen dragit igång på allvar rullar även Friidrottskanalens sändningar från tävlingarna igång. Här hittar du aktuella sändningar för den närmsta tiden.

LÄS MER