Annons

Fyra svenska friidrottare redan klara för OS i Paris

Daniel Ståhl 2967 Ska Daniel Ståhl kunna försvara sitt guld från OS i Tokyo?

FOTO: DECA TEXT&BILD

Redan nu börjar namn på OS-aktuella svenskar trilla in. Idag presenterades de första fyra friidrottarna som ska få starta i de olympiska spelen i Paris nästa år.

Annons

De första namnen till den svenska OS-truppen är presenterade. Presentationen sändes live på Svenska olympiska kommitténs Instagram och TikTok under tisdagseftermiddagen. Just nu befinner sig ett stort gäng aktiva som siktar mot OS på Fuerteventura på SOK:s Olympic Camp där de bland annat har träningsläger och lär känna varandra bättre.

Bland de fyra uttagna friidrottarna hittar vi två som har guldmedaljer från Tokyo att försvara, nämligen Armand Duplantis och Daniel Ståhl. De andra två är Perseus Karlström och Thobias Montler. 

Armand Duplantis, stavhopp

Daniel Ståhl, diskus

Annons

Perseus Karlström, gång

Thobias Montler, längdhopp

Annons

Friidrottstävlingarna under de Olympiska spelen i Paris börjar den 1 augusti 2024 och fler namn till den svenska truppen kommer att presenteras längre fram.

Läs mer om nomineringsgränserna till OS i Paris här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Ludvig Ellgren 1DS 0198 5860
Kulsilver till Ludvig Ellgren på U18-EM

Ludvig Ellgren säkrade den första svenska medaljen på U18-EM i Banská Bystrica när han slutade tvåa i kulfinalen. I den femte omgången slog han till med 19.19 vilket var personligt rekord med 32 centimeter.

LÄS MER