Fyra svenskar uttagna till VM 24 timmar

2-3 oktober är det dags för VM 24 timmar i rumänska huvudstaden Bukarest. I dag gjordes den första uttagningen, och det är en kvartett med tre män och en kvinna som tar plats.

Här är samtliga:

• Jessica Svärd, Hälle IF
  • Elov Olsson, Ockelbo SK
  • Magnus Rabe, Varbergs GIF
  • Martin Scharp, Scania Road Runners

Så här kommenterar landslagsledare Andreas Falk uttagningen:

”Att göra en första uttagning har varit särskilt utmanande i år. Detta såklart eftersom många av våra bästa löpare inte kunnat tävla på över ett år. Landslagsledningen har jobbat hårt med att se över våra uttagningskriterier för att säkerställa att vi både får med oss våra bästa löpare men att vi också säkerställer att alla löpare är uttagna efter gällande kriterier. De löpare som redan nu är uttagna i denna första uttagning är löpare som även visat upp väldigt fina tävlingsresultat i närtid och jag som ansvarig tycker att det är extra kul att vi redan vid en första uttagning har flera nya namn i landslaget.”

Varje nation får maximalt skicka sex deltagare/gren. För att bli uttagen skall det bedömas finnas en möjlighet att den aktive kan bli topp 20 på VM.

/Gustav Orbring

Sm100km
Svenskt rekord och krossade VM-kvalgränser på SM 100 km

Under lördagen avgjordes 2024 års SM 100 km i Växjö. I en tävling som bjöd på spänning från början till slut blev herrklassens segrare Olle Meijer från Hälle IF ny svensk rekordhållare, medan Hässelbys Nikita Steiner vann damklassen och klarade den i…