Annons

Annons

Grahns succé-mile – svenskt rekord i säsongspremiären

Jonathan Grahn23 (10) Jonathan Grahn (Arkivbild)

FOTO: DECA TEXT&BILD

Förstaårssenioren Jonathan Grahn övertygar verkligen direkt i säsongsöppningen. I franska Val-de-Reuil slog han till med ett svenskt rekord på 1 mile inomhus. "Jag visste att bra tider skulle komma", säger Jonathan.

Mölndals Jonathan Grahn går från klarhet till klarhet. Under 2023 slog han juniorrekord på både 1500 meter och 3000 meter. Knappt har han hunnit bli senior så snor han åt sig svenska seniorrekord.

Redan i 2024 års säsongspremiär på söndagskvällen tog han över det svenska rekordet på 1 mile inomhus från Emil Danielsson, ett rekord som inte ens hade hunnit bli ett år gammalt. Jonathan sprang 25 hundradelar snabbare än det gamla rekordet och gick i mål på nya svenska rekordtiden 3:57.03, vilket räckte till en sjätteplats i tävlingen.

– Loppet kändes okej, benen kändes bra men huvudet var inte riktigt där idag. Jag har haft en väldigt bra grundträningsperiod, så jag visste att bra tider skulle komma, säger Jonathan Grahn som nu ser fram emot nästa tävling, Folksam Grand Prix Stockholm Indoor i Sätra nu på lördag den 3 februari.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Albufeira
Framtidens friidrottstjärnor i Olympisk Offensiv

Albufeira i Portugal gästas just nu av många svenska friidrottsstjärnor och deras tränare som är på träningsläger inom ramen för Olympisk Offensiv. Vi fick en inblick i lägret och SOK:s satsning på unga friidrottare.

LÄS MER