Annons

Annons

Grete Ahlberg allt närmare 70 meter

Grete Ahlberg

FOTO: DECA TEXT&BILD

Under lördagen slog Fanny Roos till med årsbästat 19.29 i Bottnarydskastet. Under söndagen var det Grete Ahlbergs tur att vässa säsongsbästat. Hammarbykastaren noterades för 69.56, sju centimeter längre än hon hivade iväg släggan på Lag-EM i Polen och det fjärde längsta kastet i karriären.

Grete Ahlberg som blev tvåa i tävlingen var över 69 meter tre gånger och snart får vi säkert se årets första 70-meterskast.

Fyra slutade Spårvägens Rebecka Hallerth som satte ett nytt personligt rekord med 67.27, ett resultat som placerar 27-åringen som åtta på den svenska genom-tiderna-listan.

I den manliga släggan blev Ragnar Carlsson tvåa efter en jämn och fin serie. Bästa resultatet, 74.03, kom redan i första omgången och de tre följande kasten var alla över 73 meter. Hässelbykastarens säsongsbästa är 75.27 som kom i Halle den 20 maj.

I den manliga spjuttävlingen slog KFUM Örebros Leon Bodén till med ett personligt rekord som heter duga. 69.95 som 18-åringen kastade i sista omgången räckte till en andraplats i tävlingen och var en förbättring av det egna rekordet med drygt fyra meter!

Kvinnliga spjuttävlingen vanns av IFK Växjös Matilda Elfgaard som kastade 51.98 och tvåa blev Säffles Amanda Olsson som för första gången var över 50 meter. 51.66 lyder det nya personliga rekordet.

Fler fina kast presterades på Bottnarydskastet - HÄR hittas hela resultatlistan.

HÄR kan du läsa om lördagens tävlingar.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Oskar Edlund U23 EM
Sverige-bästa av Oskar igen!

Oskar Edlund har ännu en gång putsat sitt eget Sverige-bästa på 600 yards. I finalen i Lubbock, Texas, där Big 12 Indoor Track And Field Championships arrangeras, sprang Täbytalangen på 1:08.52.

LÄS MER