Annons

Annons

Grete Ahlberg hittade tekniken – "Nästan mer glad nu än på VM"

AHLBERG Grete 8398 Grete Ahlberg höjde sitt årsbästa med drygt en meter.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Grete Ahlberg var en av de allra gladaste svenskarna efter fredagens tävlande under Lag-EM i Polen. Säsongsbästa 69.49 räckte till femteplats i kvinnornas släggtävling och för Grete var det lite som en islossning på självaste midsommarafton. "Jag är nästan mer glad nu än på VM", säger Grete.

Grete Ahlberg känner att hon blivit bra mycket starkare sedan fjolåret, som också var hennes genombrottssäsong. Men resultatmässigt har hon inte fått till det.

- Jag har haft en seg start på säsongen och har kastat kort på både träning och tävling vilket gjort att jag kom hit och kände mig lite osäker, säger Grete, som fortsätter:

- Att jag fick komma hit och jobba mig in i tävlingen och inte tänka så mycket är det man strävar efter och det betalade sig med ett kast på 69 meter. Jag är nästan mer glad nu än på VM, och jag kände att det fanns ännu längre kast i mig. Det sista kastet hade varit över 70 meter om jag bara hade fått ut det ur buren.

Släggtävlingen vanns av italienskan Sara Fantini som kastade 73.26.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

IVM 2024 Sajt
Truppen till inomhus-VM presenterad: "En stark trupp"

Nu är den svenska truppen till inomhus-VM i Glasgow klar. Totalt räknar förbundskapten Kajsa Bergqvist med elva aktiva, fem kvinnor och sex män. "Det är en stark trupp med flera aktiva som kan vara med och slåss om de främsta placeringarna", säger Ka…

LÄS MER
Friidrottskanalen (1)
Friidrottskanalen öppnar för säsongen 2024

I samband med att inomhussäsongen dragit igång på allvar rullar även Friidrottskanalens sändningar från tävlingarna igång. Här hittar du aktuella sändningar för den närmsta tiden.

LÄS MER