Guld och brons till lagen på OCR-EM

Ocr Em (1) Karin Abrahamsson, Malin Dahlbäck, Tobias Jäger, Siri Englund, Martin Bäckström och Sara Bäckström

Sista dagen på OCR-EM i Ungern avslutades på bästa tänkbara sätt för de svenska elitlagen som tog hem två efterlängtade medaljer.

OCR-EM har under fyra dagar avgjorts i Tata i Ungern och det svenska elitlaget hade fram till söndagen inte lyckats ta några medaljer. Men på söndagens släppte det äntligen. Landslagsledare Christopher Holmström trodde att något av lagen, damlaget eller det mixade laget skulle ha chans på medaljerna, och så rätt han hade.

Damernas lag sprang hem ett brons  på stafetten och när det var dags för det mixade laget gick det ännu bättre – de fick lämna Ungern med guldmedaljer.

– Tillsammans hade vi satt samman de lag som skulle ge oss störst chans på medaljer och det gick som planerat, sa Christopher Holmström.

Då alla lag inte startade samtidigt blev det en spännande väntan efter målgång innan alla resultat kommit in. Mixlaget vann med cirka 20 sekunder och i damloppet skiljde det bara 35 sekunder mellan andra och fjärde plats.

Guld i öppna tävlingsklassen

Under söndagen har det även tävlats i den öppna tävlingsklassen där Sverige tog hem guld i damklassen. Även finalerna i sprintdistansen 100 meter gick under söndagen och i Mastersklassen tog Jonas Ahlsson silver. På damsidan placerade sig både Camilla Boander och Linda Digby som topp 16.

Du hittar alla resultat från tävlingen här.