Annons

Hälles herrar tvåa i Holmenkollen – Kramer och Step Forward segrade

Holmenkollen (1) Johan Rogestedt sprang första sträckan för Hälle IF:s elitlag. Bild från Hälles Instagram.

4500 lag och 67 000 löpare – det kan bara vara Holmenkollenstafetten i Oslo. Och som vanligt när stafetten är sprungen hittar vi många svenskar högt upp i resultatlistan – även allra högst upp både bland seniorer och juniorer. "Att slå vännerna i Hälle satt extra fint", säger Andreas Kramer.

Annons

När de drygt 67 000 löparna i Oslo sprungit klart lördagens Holmenkollstafett stod det klart att det precis som förra året fanns svenskar högst upp på prispallen.

Precis som 2023 var det nämligen den norska klubben Ullensaker/Kisa IL, med Ullevis Andreas Kramer på en av sträckorna, som tog hem segern efter alla 15 sträckor på tiden 49:16. Andreas Kramer har en norsk mamma och har även tidigare tävlat för Ullensaker/Kisa IL i Holmenkollstafetten.

Även på andraplatsen i herrarnas elitstafett var det svenskt. Ett helsvenskt lag i form av Hälle IF sprang nämligen i mål 38 sekunder efter de segrande i Ullensaker/Kisa IL. Hälle-Laget som bestod av de namnkunniga löparna Johan Rogestedt, Filip Jonsson, Anders Logg, Sharmarke Ahmed, Wilhelm Bergentz, Petter Svensson, Olle Ahlberg, Sebastian Ljungdahl, Nils Bredin, Samuel Pihlström, Arvid Öhrn, Leo Bergman, Benjamin Åberg, Jonas Magnusson och Tobias Åberg sprang stafetten på 49:53.

Hällelaget ledde i stafettens inledning och det var just Andreas Kramer som på sin fjärde sträcka tog ledningen ifrån dem och Ullensaker/Kisa IL behöll sedan ledningen ända till mål på Bislett stadion.

– Det var en härlig dag i Oslo. Jag fick till min sträcka bra och det var så klart härligt med vinst. Att dessutom slå vännerna i Hälle satt extra fint, skrattar Andreas Kramer.

Annons

På damsidan var det Mölndal som klarade sig bäst av de svenska lagen och slutade på en mycket fin femteplats på tiden 1:00:28. Men Hälles damer var inte mycket sämre och kom in på en sjundeplats med sluttiden 1:01:54. Vann gjorde norska IK Tjalve på tiden 58:13.

Svensk seger för U23-damerna i Step Forward

Med 67 000 löpare igång är det så klart inte endast elit som springer. Majoriteten av lagen är motionslöpare, men även en hel del juniorer. Och de svenska juniorerna visade verkligen framfötterna. Stockholmslaget Step Forward sprang utmärkt och vann damernas U23-stafett på tiden 1:09:01, 1:20 före andraplatsens Nittedal IL. Det här var helt enligt plan eftersom laget gick för vinst efter förra årets tredjeplats.

Step Forward lyckades även bra på herrsidan där U23-herrarna i förstalaget placerade sig som sexa, samma placering som laget fick förra året.

Alla resultat från Holmenkollstafetten hittar du här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter