Annons

Annons

Hanna Karlsson sprang hem ett silver på 400 meter häck på JVM

Hanna Karlsson från IF Göta Karlstad Hanna Karlsson från IF Göta Karlstad blev fjärde svensk att ta hem en medalj på JVM i Cali.

Torsdagens kvällspass bjöd på ytterligare en svensk JVM-medalj. Den här gången var det Hanna Karlsson som sprang hem en silvermedalj när hon återigen krossade sitt pers på 400 meter häck.

Det blev ytterligare en medalj för den svenska truppen på JVM i Cali efter att Hanna Karlsson gjorde ytterligare ett fantastiskt lopp över 400 meter häck. Hanna sänkte sitt personliga rekord med över en sekund i semifinalen i onsdags och under torsdagen var det dags för final.

Finalen var på förhand oerhört jämn, samtliga tjejer hade ett årsbästa mellan 59.29 och 58.03. Loppet började också jämnt och förblev så upp till halva loppet. Då gick Hanna upp till andra plats, en position som hon höll lyckades hålla kvar ända in i mål. Hon kapade dessutom ytterligare en halvsekund på sitt pers och ny lyder det personliga rekordet 56.71.

– Det är helt galet, jag tror inte på det själv! utbrast en överlycklig Hanna Karlsson direkt efter loppet.

Det var den fjärde medaljen till Sverige under det här mästerskapet, efter Jacob Thelanders och Elliot Duverts silver-, och bronsmedaljer i tiokampen och Emma Srallas guld i diskus.

Emilia Tanderud snubblande nära finalplats

Under Junior-VMs fjärde dag var det, förutom 400 meter häck, även dags för stav och 200 meter för flickor.

Första svenska ut var Sara Winberg i flickornas stavtävling. Sara hade ett årsbästa på 4.07 före tävlingen och det var en liten bit efter till exempel amerikanskan Amanda Moll som hade ett årsbästa på 4.51. Men Sara gjorde en bra tävling och landade ett nytt årsbästa på 4.10, vilket räckte till en tiondeplats.

Under försöksheaten på 200 meter för flickor fick vi se både Elvira Tanderud och Nora Lindahl ta sig vidare till semifinal, Nora dessutom på ett nytt personligt rekord, 23.80.

Bara fem timmar efter försöken var det dags för semifinal. I semifinalen var Emilia Tanderud  bara fyra hundradelar ifrån att ta sig till finalen. Hon gick i mål på 23.44, vilket räckte till en niondeplats. Nora Lindahl kom på en 16:e plats på dagens andra nya pers. I semifinalen gick det så fort som 23.74.

– De visar verkligen att de är bäst när det gäller, sa Karin Olsson, biträdande lagledare.

Saga Provci sprang försök på 1500 meter men lycksades tyvärr inte ta sig viidare från försöken.

/Anna-Lena Pettersson

Relaterade nyheter

Rom Uttagning
28 aktiva kan EM-ladda –"Hoppas på dubbelt så många, minst"

Den 7 juni inleds friidrotts-EM och nu presenteras 28 aktiva som kan börja se fram emot mästerskapet i Rom. "Jag vill redan nu ge så många som möjligt ett klartecken, men i slutändan hoppas jag på dubbelt så många aktiva, minst", säger förbundskapten…

Både Elsa Sundqvist och Karl Ottfalk stod för starka prestationer när terräng-VM avgjordes i Belgrad. I F19-loppet slutade Elsa 24:a och blev med det femte bästa löpare från Europa samtidigt som Karl blev åttonde bästa europé i P19.