Annons

Annons

Här är Sveriges trupp till nordiska mästerskapen – "Peppen är på topp!"

Nm

FOTO: DECA TEXT&BILD

Sista helgen i maj är det dags för nordiska mästerskapen i friidrott. Förbundskapten Kajsa Bergqvist har tagit ut 97 aktiva till den nya tävlingen vars premiärupplaga avgörs i Köpenhamn. "Peppen är på topp! Så kul att komma igång med sommarens första blågula uppdrag", säger Kajsa.

Nordiska mästerskap i terräng och mångkamp är vi bekanta med, liksom Nordiska juniorlandskampen och Nordenkampen.

Den 27-28 maj avgörs nya nordiska mästerskapen i arenafriidrott, som till skillnad från lagtävlingen Nordenkampen (som avgörs inomhus) är en individuell tävling där grensegrarna kan titulera sig nordiska mästare. Tanken är att NM ska avgöras vartannat år och att arrangörskapet ska växla mellan länderna.

Förbundskapten Kajsa Bergqvist har tagit ut en trupp om 50 kvinnor och 47 män (varav cirka dussinet aktiva kom in i tävlingen på wildcard).

- Den här nya tävlingen är ett utmärkt tillfälle för många aktiva att samla värdefulla rankingpoäng och jag tror vi kommer att få se många riktigt vassa resultat och häftiga fajter. För de yngre i truppen är det också ett tillfälle att samla ytterligare erfarenhet av att tävla internationellt, säger Kajsa.

HÄR hittas truppen i sin helhet.

HÄR är arrangemangets hemsida.

Svenska Friidrottsförbundet hoppas kunna sända tävlingarna på Friidrottskanalen.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter