Annons

Annons

Här är truppen till Nordenkampen – "Ger järnet för dubbelseger!"

Nordenkampen 2024 Sajt

Nu är det svenska truppen till Nordenkampen uttagen och som vanligt kommer vi att få se en härlig mix av etablerade stjärnor och unga, vassa talanger. "Jag är mycket nöjd med vår trupp. Nu ger vi järnet för en dubbelseger", säger förbundskapten Kajsa Bergqvist.

De svenska kvinnorna bärgade en överlägsen seger i fjolårets drabbning i Eva Lisa Holtz arena i Karlstad. Faktum är att de samlade fler poäng än något annat lag har gjort i Nordenkampens historia. Och även på herrsidan var Blågult på väg mot en seger, men efter ett olyckligt fall på avslutande 800 meter gick vinsten till Norge, Finland kom tvåa och Sverige fick lite snopet hålla till godo med tredjeplatsen.

Inför söndagens landskamp i Baerum idrettspark i Oslos västra utkanter siktar Sverige på att upprepa damernas bedrift och att även visa vilka som är bäst på herrsidan.

- Det är många aktiva som visat tidig form i vinter och jag är mycket nöjd med vår trupp. Nu ger vi järnet för en dubbelseger, säger förbundskapten Kajsa Bergqvist.

Ett par av Sveriges allra största stjärnor saknas, men i truppen finns ett helt gäng aktiva som var med på fjolårets VM i Budapest: Fanny Roos, Sara Lennman, Thobias Montler, Carl Bengtström, Vidar Johansson, Julia Henriksson, Hanna Hermansson, Moa Granat och Tilde Johansson.

För både Carl Bengtström och Vidar Johansson blir tävlingen årets första och det kan alltså noteras att Thobias Montler studsar tillbaka direkt efter ryggproblemen på Folksam Grand Prix-tävlingen i Sätra Friidrottshall.

- Nordenkampen blir en häftig start på ett mycket spännande landslagsår. Jag förväntar mig många fina resultat och en härlig fajt, säger Kajsa Bergqvist.

Här hittas hela den blågula truppen till Nordenkampen, som sänds på SVT enligt följande:

Söndag 11 februari
13.00 – 14.00 SVT1/Play
14.00 – 15.45 SVT2/Play

Här hittas tävlingens hemsida

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Albufeira
Framtidens friidrottstjärnor i Olympisk Offensiv

Albufeira i Portugal gästas just nu av många svenska friidrottsstjärnor och deras tränare som är på träningsläger inom ramen för Olympisk Offensiv. Vi fick en inblick i lägret och SOK:s satsning på unga friidrottare.

LÄS MER