Annons

Här är truppen till U18-EM: ”Bubblar av talang”

David Frykholm (1) Landslagsledare David Frykholm har tagit ut 47 aktiva till mästerskapet i Slovakien.

FOTO: PER-OLA ANDERSSON

Nästa vecka är det dags för U18-EM i slovakiska Banská Bystrica. Nu har landslagsledare David Frykholm presenterat truppen som innehåller 47 aktiva. ”Vi ska ha en riktigt rolig vecka i Slovakien”, säger David.

Annons

U18-EM avgörs för fjärde gången efter att ha blivit introducerat 2016 då tävlingarna hölls i Georgiens huvudstad Tbilisi. Årets mästerskap pågår under fyra dagar, 18:e till 21:a juli, i Slovakiens sjätte största stad Banská Bystrica.

David Frykholm är landslagsledare för U18-landslaget och han kunde under måndagen presentera en trupp som innehåller 47 aktiva födda 2007 och 2008.

– Det bubblar av talang i Svensk Friidrott just nu! Det har varit fantastiskt att få träffa de aktiva tillsammans med så många engagerade och kompetenta coacher som vill sina aktiva och Svensk Friidrott väl. Det är verkligen en stimulerande miljö att befinna sig i, säger David Frykholm.

Med i truppen finns bland andra stavhopparna Axel Rogö från IFK Göteborg och Beate Pott från Turebergs FK som båda tog medalj på SM i Uddevalla. Några medaljmål vill inte David sätta upp med en så ung trupp utan fokus ligger på att ha kul tillsammans och samla erfarenhet inför framtiden.

– Jag sätter inga medaljmål på så unga aktiva men det är en stark och talangfull grupp som åker iväg. Känslan är att vi kommer vara med och slåss om topplaceringar i många grenar men det viktigaste är att få ovärderlig mästerskapsrutin inför kommande mästerskap och landskamper.

Annons

– Vi ska hjälpa varandra så att så många aktiva som möjligt kan nå sin personliga toppnivå. Vi ska ha en riktigt rolig vecka i Slovakien!

2022 blev det ett guld, två silver och två brons när mästerskapet avgjordes i Jerusalem. Bland de tidigare svenska medaljörerna märks Henrik Larsson och Ragnar Carlsson som tog silver respektive brons 2016 och nu är klara för OS i Paris.

Finalpassen kommer sändas på SVT Play och förmiddagspassen på Eurovision Sport.

Se hela den svenska truppen till U18-EM här.

Läs mer på mästerskapets hemsida.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Armand Duplantis 4052
Då tävlar svenskarna – din guide till OS i Paris

Friidrottstävlingarna på OS i Paris pågår mellan 1 och 11 augusti, men hur ska man kunna hålla koll på när alla svenskar tävlar? Här får du hjälp att ha full kontroll på OS i form av Svensk Friidrotts guide till mästerskapet.

LÄS MER
Uttagna OS Ny
Största friidrottstruppen på 40 år

Under onsdagen presenterade SOK ytterligare sex friidrottare som får ansluta till den svenska OS-truppen. Totalt är nu 22 aktiva uttagna till spelen i Paris, den största friidrottstruppen på 40 år.

LÄS MER