Annons

Här är truppen till U20-EM: ” Känslan är oerhört positiv”

Moa Granat 0298 Moa Granat är en av de svenska medaljhoppen i Jerusalem.

Nu är den svenska truppen till U20-EM i Jerusalem presenterad. Sverige skickar ett starkt lag på 48 aktiva till mästerskapet som avgörs 7–10 augusti. ”Känslan är oerhört positiv”, säger landslagsledaren Mikael Wennolf.

Annons

19 killar och 29 tjejer reser till Jerusalem i början av augusti och stora delar av truppen var nyligen med på Nordiska juniorlandskampen i Oslo.

– Det var klockrent att ha Nordiska juniorlandskampen så tätt inpå U20-EM där stora delar av laget var med. Framgångarna i Oslo tror jag att vi kan bygga vidare på i Jerusalem och det märks att teamet är sammansvetsat, säger Mikael Wennolf.

Rent sportsligt finns det enligt Wennolf många goda anledningar att hoppas på riktigt fina blågula prestationer:

– Vissa av de aktiva har precis lyckats kvala in till mästerskapet men vi har några i truppen med klara medaljchanser. Jag tycker vi har en stark trupp och många har visat gång på gång i sommar att de har på ett U20-EM att göra.

Med anledning av det spända säkerhetsläget i Israel följer Svenska Friidrottsförbundet utvecklingen noga. Dessutom finns en bra säkerhetsplan på plats.

Annons

– Vi har med en säkerhetsansvarig på plats som har gjort en noggrann säkerhetsanalys, upprättat en plan som vi följer och även haft en god dialog med arrangören i Jerusalem. Vi känner oss helt trygga med upplägget, annars skulle vi aldrig åka, säger Mikael Wennolf.

Se hela den svenska truppen här.

Mästerskapet sänds på SVT.

Till arrangörens hemsida.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter