Annons

Annons

Härlig årspremiär för Julia Henriksson – "Väldigt roligt!"

Julia 2

FOTO: DECA TEXT&BILD

Julia Henriksson fick under söndagen en finfin start på 2024. I hemmatävlingen Malmoe Sprint blev det seger på 60 meter på 7.31, karriärens näst bästa notering. "Väldigt roligt att springa så nära pers redan i första tävlingen", säger Julia.

Inomhussäsongen är igång! Under helgen har det tävlats i bland annat Malmö och Norrköping och det var i Atleticum under söndagen som den svenska sprintettan Julia Henriksson inledde sitt 2024 med två snabba 60-meterslopp.

I försöken var Julia etta med 7.34 och i finalen vann hon på 7.31, blott en hundradel från det personliga rekord hon satte i samma arena på inomhus-SM ifjol.

- Jag har haft en bra höst med bra träning, så känslan för inomhussäsongen har varit bra. I finalen fick jag en lite bättre start och väldigt bra sista 20 meter. Kul att vara igång och tävla igen! säger Julia som hoppas på ännu snabbare tider framöver.

- Att vara så nära pers i säsongsöppningen är bra, speciellt på en liten tävling. Härnäst blir det Växjö där jag hoppas kunna springa ännu snabbare.

- I vinter hoppas jag på bra tider både på 60 meter och 200 meter. Jag satsar lite extra mot en bra tid på 200 i år och hoppas att jag kapar en del på personbästat där redan i Växjö.

Närmast bakom Julia klockades två andra MAI-tjejer för personliga rekord: Johanna Carlsson blev tvåa på 7.61 och 15-åringen Ellinor Wennolf trea på 7.65. Alla resultat hittas här.

***

Under lördagen tävlades det på Surbulle Indoor i Norrköping där Huddinge AIS Joakim Hellbratt inledde tävlingsåret med 7.45 i längdgropen. Nytt personligt inomhusrekord. Se alla resultat här.

***

Årsdebut blev det under helgen även för den svenske rekordhållaren i maraton, Hälles Samuel Tsegay, som slutade på 14:e plats i Dubai Marathon med tiden 2:11:42. Här hittas Samuels splittider och som synes gick det väldigt fort de första tre milen.

Samuels svenska rekord 2:08:41 kom i Amsterdam ifjol och det personliga rekordet, 2:06:53, satte han i italienska Ampugnano 2021, innan han blev svensk medborgare.

Segrare i Dubai blev två etiopier som slog till i sin maratondebut. Tigist Ketema sprang på 2:16:07, vilket är den snabbaste maratondebuten någonsin av en kvinna. Vassaste man var 19-åringen Addisu Gobena som efter en offensiv öppning segrade på 2:05:01. Här hittas alla resultat.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Albufeira
Framtidens friidrottstjärnor i Olympisk Offensiv

Albufeira i Portugal gästas just nu av många svenska friidrottsstjärnor och deras tränare som är på träningsläger inom ramen för Olympisk Offensiv. Vi fick en inblick i lägret och SOK:s satsning på unga friidrottare.

LÄS MER